Predstavujeme - Zuzana Kuglerová: Arcibiskupova studňa

Arcibiskupova studňa

Minulý týždeň známej slovenskej autorke Zuzane Kuglerovej vyšla ďalšia kniha povestí. Tentokrát ide o príbehy z dávnej Bratislavy a kniha má názov Arcibiskupova studňa.


Anotácia

Poznáte povesti z dávnych bratislavských švrtí Vydrica a Zuckermandel? Viete, že chudobných rybárov, čo tu žili, dlho chránila vodná víla Striebruška? Zaľúbila sa do jedného z nich, no aj keď bola jej láska opätovaná, medzi ľuďmi dlho nepobudla… Jej otec, kráľ jeseterov, strašný vládca Dunaja, niekoľkokrát zaplavil Bratislavu veľkými povodňami. A iba potom, keď sa Striebruškin syn Jakub stal richtárom, prestal mesto ohrozovať rozbúrenými vodami. Každému čitateľovi príde na rozum otázka: Odkiaľ to autorka všetko vie? Nuž, niečo prezradili dlažby v bratislavských uliciach, niečo samotný Dunaj, niečo balvan pod bratislavským hradom, niečo Rolandova socha na hlavnom námestí. Veď v Bratislave sa dá o peknú povesť potknúť na každom rohu.


Knihu Arcibiskupova studňa si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Arcibiskupova studňa
Žáner: fantasy, história, povesť
Autorka: Zuzana Kuglerová
Ilustrácie: Altech
Vydavateľstvo: Pars Artem
Rok vydania: 2024
Jazyk: slovenský
Počet strán:124
ISBN: 9788089939527


Viac informácií na autorkinej stránke.


26. januára
Fandom SK - PR
Zdroj informácií