Predstavujeme – William Gibson: Neuromant

Neuromant

Neuromant (orig. Neuromancer) je základné dielo kyberpunku, klasika sci-fi a jediný román, ktorý vyhral tri najvýznamnejšie žánrové ocenenia – Cenu Nebula, Cenu Phillipa K. Dicka a Cenu Hugo. Je to Gibsonov debutový román a začiatok trilógie. Odohráva sa v budúcnosti, v druhej polovici 21. storočia, čo vtedy autorovi pripadalo ako ďaleká futuristická vízia.


Anotácia

Matrix je svet vo svete, globálny konsenzus, prelud, vyjadrenie každého jedného dátového bajtu v kyberpriestore. Henry Dorsett Case, hyperpriestorový kovboj, zlodej dát a počítačový hacker, podstúpi vďaka záhadnému undergroundovému klientovi výmenu kľúčových orgánov po tom, čo ho pomstychtiví zákazníci z podsvetia dali zmrzačiť, aby sa už nikdy nevedel pripojiť na matrix. Tajomný klient chce, aby sa Case zapojil do poslednej, smrteľne nebezpečnej akcie. Tá prebieha v pozostatkoch bývalého sveta, na obežnej dráhe, no najmä v matrixe – kyberpriestore, ktorý sa nachádza všade a nikde.

Neuromant bol prvým letmým pohľadom na digitálnu budúcnosť ľudstva – šokujúcou víziou, ktorá spochybnila naše predpoklady o technológii a o nás samých, znovuobjavila spôsob, akým hovoríme a premýšľame, a navždy zmenila prostredie našich predstáv. Román pre Vydavateľstvo Slovart do slovenčiny preložil Patrick Frank.

Knihu Neuromant si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 11 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Neuromant si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Neuromant (orig. Neuromancer)
Žáner: science fiction, kyberpunk
Autor: William Gibson
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2021
Jazyk: slovenský
Preklad: Patrick Frank
Počet strán: 272
Väzba: pevná s prebalom
ISBN: 9788055648552


O autorovi

William Gibson (1948) je americko-kanadský spisovateľ a esejista, zakladateľ kyberpunku. Debutoval románom Neuromant (Neuromancer, 1984), neskôr napísal pokračovanie Count Zero (1986) a Mona Lisa Overdrive (1988) a iné. Vymyslel a zaviedol do používania termín „kyberpriestor“ a vo svojich dielach predpovedal vznik internetu a virtuálnej reality dávno predtým, ako sa stali skutočnosťou. Vo svojom najnovšom románe Agency (2020) predstavuje alternatívne USA s Hillary Clintonovou ako prezidentkou. Žije aj s rodinou vo Vancouveri.


10. júla 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií