Predstavujeme – V. E. Schwab: Gallant

Gallant

Dnes vychádza nový, strašidelne krásny a podmanivo znepokojujúci príbeh od autorky svetového bestselleru Neviditeľný život Addie LaRueovej.


Anotácia

Olivia Priorová je nemá sirota, ktorá vyrastala v dievčenskej škole a všetko, čo vie o svojej minulosti, pochádza z matkinho denníka – ktorý, ako sa zdá, sa končí šialenstvom. A potom príde list, čo ju volá domov – do Gallantu. No keď tam dorazí, nikto ju neočakáva. Ona však nemieni odísť zo sídla, v ktorom má prvý raz v živote pocit domova, a to aj napriek tomu, že jeho chodby sú plné nezreteľných prízrakov a bratranec Matthew sa k nej správa odmietavo.
Olivia vie, že Gallant skrýva tajomstvá, a je odhodlaná ich odhaliť. Keď v správnu chvíľu prekročí rozpadajúci sa múr, nájde za ním miesto, ktoré je Gallantom – a súčasne ním nie je. Dom upadá, prízraky sú tu hmotné a všetkému vládne záhadný pán. Olivii sa ponúka možnosť pochopiť, čo zničilo celé generácie jej rodiny a odkiaľ možno pochádzal jej otec.
Vždy chcela niekam patriť, teraz sa však musí rozhodnúť, či sa pridá k odkazu Priorovcov, ktorí chránili náš svet pred pánom domu, alebo zaujme svoje miesto po jeho boku.


Ukážka z knihy

Olivia si urobí piknik na úzkej posteli.
Sušienky zje rýchlo, ale mandarínku si vychutnáva, ošúpe ju pozorne, odhaľujúc mesiačiky šťastia, aby zo šupky zostala jedna dlhá špirála. Celá izba bude voňať po ukradnutom ovocí, ale jej je to jedno. Chutí ako jar, ako bosé nohy v tráve, ako nejaké teplé a zelené miesto.
Posteľ má na opačnom konci izby, takže na nej môže se-dieť opretá chrbtom o stenu, čo je dobre, lebo tak stále vidína dvere. A na tú mŕtvu vec na Clarinej posteli.
Tento prízrak je iný, menší ako predošlý. Má hrčovité lakte i kolená a oko, ktoré nikdy nežmurká. Tým okom pozoruje Oliviu a rukou si poťahuje ošklbaný vrkoč. Na jeho pohyboch je niečo dievčenské – na tom, ako špúli pery a nakláňa hlavu a ako jej ticho a bezhlasne šepká do ucha, keď sa snaží zaspať, takže slová sú len dych na jej líci.
Olivia naň uprene zazerá, až kým sa nerozplynie.
Tak to treba s prízrakmi.
Chcú, aby ste sa na ne pozerali, ale neznesú byť videné.
Aspoňže sa jej nemôžu dotknúť, pomyslí si. Raz hodila v záchvate zúfalstva rukou cez najbližší prízrak a prsty jej prešli priamo cezeň. Necítila zvláštny závan na pokožke, ani len vzduch sa nepohol. Potom sa cítila lepšie, lebo už vedela, že nebol skutočný, neboltam, nedalo sa ho dotknúť a všetko, na čo sa zmohol, bolo len sa vyškierať, zazerať na ňu alebo sa mračiť.
Zvuky doliehajúce spoza dverí sa začínajú meniť.

Knihu Gallant si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 17 % (zľava platí do 4. 11. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Gallant
Žáner: fantasy, horor
Autorka: V. E. Schwab
Vydavateľstvo: SLOVART
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Preklad: Milica Nováková
Počet strán: 304
Väzba: pevná s prebalom
ISBN: 9788055657882


O autorke

Victoria „V. E.“ Schwab je úspešnou autorkou mnohých bestsellerov vrátane okúzľujúcej duchárskej série Cassidy Blake (vo Vydavateľstvo SLOVART vyšli zatiaľ prvé dve knihy Mesto duchov a Tunel z kostí) či urban fantasy série Shades of Magic. Svojimi príbehmi sa jej podarilo osloviť čitateľov všetkých vekových kategórií ako aj kritikov a jej knižky boli preložené do viac ako dvanástich jazykov.


28. októbra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií