Predstavujeme - Kolektív autorov: Slovenské temno

Slovenské temno

Vydavateľstvo Hydra prichádza na sklonku roka s ďalšou knižnou antológiou poviedok slovenských autorov, ktorá poteší najmä fanúšikov hororu.


Anotácia

História Slovenska, no predovšetkým jeho folklór a slovesná kultúra sú úzko späté a previazané s ľudovými povesťami, bájkami a legendami. Avšak aj súčasná doba vie z talónu vytiahnuť nejeden podivný, záhadný či strašidelný príbeh, niektoré sme dokonca zažili na vlastnej koži. Trinástka skúsených slovenských autorov inšpirovaných bohatou slovenskou históriou sa rozhodla oživiť jej odkaz v príbehoch, ktoré vás prenesú do známych či menej známych kútov Slovenska opradených hrôzostrašnými povesťami a desivými dedinskými povedačkami. Zavítate do Iže, kde budete odkrývať tajomstvá starých rímskych hrobov, zúčastníte sa tradičnej internátnej špiritistickej seansy s nepredvídateľnými následkami, navštívite zákutia súčasnej Bratislavy s prapodivnou budovou ovplyvňujúcou osudy ľudí, prežijete zimomriavky s nejasným zlom na Šibeničnom vrchu, zakúsite mrazivú atmosféru hlbokých kysuckých lesov a na Horehroní stretnete známeho evanjelického farára Sama Chalupku v netradičnej úlohe. Vo vydarenom mixe temných príbehov si hádam každý nájde svoj obľúbený.

Zoznam autorov a poviedok:

Lenona Štiblaríková: Motel Posledná nádej
Jozef Harendarčík: Vlci na Šibeničnom vrchu
Radoslav Kozák: Obraz
Mark E. Pocha: Krv nie je voda
Katarína Soyka: Seansa
Henrich H. Hujbert: Keď padne hmla
Milan Tichý: Čo drieme v temnote
Lukáš Polák: Muž v mokrom odeve
Ivana Molnárová Dubcová: Sestry
Patrik Slanina: Helement
Miro Švercel: Prdimucha
Andrej Oško: Hlad na Dunaji
Kristína Lenart: Chronológia ducha číslo dva

Knihu Slovenské temno si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 14 % (zľava platí do 8. 12. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Slovenské temno
Žáner: horor
Autor: kolektív autorov
Vydavateľstvo: Hydra
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Počet strán: 368
Väzba: brožovaná
ISBN: 9788089968916


7. decembra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií