Predstavujeme - R. A. Salvatore, Erika Lewis: Farba drakov

Farba drakov

Dvojica známych amerických autorov spoločne vytvorila kúzelnú knižku, ktorá poteší najmä priaznivcov young adult fantasy.


Anotácia

Maggie bola najdúch, ktorého sa pred mnohými rokmi ujal tulák Xavier, samozvaný kúzelník. Len čo vyrástla, začala mu asistovať na predstaveniach. Sama však žiadne kúzla neovládala. Pomáhala mu s rekvizitami a obchádzala divákov s plechovkou v nádeji, že do nej hodia zopár drobných. Počas jedného večera sa Xavierovi podarí nevídaný kúsok, oživí zajaca, ale nik okrem Maggie netuší, že to ona má zázrak na svedomí. Lúč mesačného svetla, záblesk plameňa, rýchle tanečné kroky – toto všetko stačí na prebudenie Magginých výnimočných schopností. Lenže ako sa jej to vlastne podarilo? Nemá nikoho, kto by ju naučil schopnosti správne využívať, a tak sa radšej drží v ústraní. Jedného dňa stretne Griffina, chlapca neurodzeného pôvodu, ktorý vie len jedno – zabíjať drakov. Obrovské zvieratá s tesákmi ako dýky a s hadími chvostmi prerastenými smrtiacimi hrotmi sužovali krajinu odnepamäti. Ich stretnutie tak spustí sled udalostí, ktoré jej celkom zmenia život a zároveň osud celého kráľovstva.


Ukážka z knihy

Ukážku z knihy Farba drakov si môžete prezrieť na Martinuse, keď kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Farba drakov (orig.: The Color of Dragons)
Žáner: fantasy, young adult
Autori: R. A. Salvatore, Erika Lewis
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2023
Jazyk: slovenský
Preklad: Jana Seichertová
Počet strán: 416
Väzba: viazaná
ISBN: 978–80–551–8789–1

Knihu Farba drakov si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 14 % (zľava platí do 15. 3. 2023), pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Farba drakov si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autoroch

R. A. Salvatore, ktorý od narodenia žije v Massachusetts, napísal svoj prvý rukopis v roku 1982 do poznámkového bloku pri svetle sviece a pri počúvaní albumu Tusk od Fleetwood Mac. Preslávil sa trilógiou DemonWars – Démon sa prebúdza, Duch démona a Démonov apoštol a mnohými ďalšími knihami. Viac sa dozviete na www.rasalvatore.com.

Erika Lewis vyrástla v meste Alexandria vo Virgínii, kde väčšiu časť detstva strávila jazdením na špinavom bicykli po areáli Fort Ward, bývalej základne armády Únie z obdobia občianskej vojny. Získala magisterský titul na Georgijskej štátnej univerzite a certifikát z pokročilého kurzu tvorivého písania na Stony Brook University. Jej prvotinou bol román Hra tieňov a v kategórii young adult debutovala fantasy románom Farba drakov. Viac sa dozviete na www.erikalewis.com.


12. marca 2023
Fandom SK - PR
Zdroj informácií