Predstavujeme – Natali Fox: Katja – Zrodení z mágie

Katja - Zrodení z mágie

Slovenská autorka Natali Fox minulý rok debutovala s YA fantasy Katja – Prebudená mágia, prvou časťou plánovanej štvordielnej série. Tento rok prichádza na knižné pulty jej pokračovanie s názvom Katja – Zrodení z mágie.


Anotácia

Stratila všetko, čo mala. Rodinu, domov… Ale najväčšie obety ešte len mali prísť. Mágiu, ktorá sa v nej prebudila, nedokáže kontrolovať, a tak je nútená opustiť útočisko vo Východných lesoch a vyhľadať čarodejníka z Južných ostrovov. Ten by podľa všetkého mal byť jej učiteľom a zároveň jedinou možnosťou, ako sa vyslobodiť zo zložitej situácie a dostať sa k bájnym Vedánom, o ktorých počula iba z Branildinho rozprávania.

Medzitým kráľovná Aria pustoší Katjinu krajinu a berie si všetko, čo si zmyslí. Likviduje ženy a opantáva mužov, rozpútava bitky na hraniciach medzi Trésiou a Zodanom a očividne čosi hľadá aj na severe v Aluvérii.

Aj Argosova situácia je vážna. Hľadaný ako vlastizradca nájde na krátky čas ochranu v Zodane. Neustále však túži vrátiť sa späť domov a svoj problém riešiť tam, kde vznikol. Kým Katjine kroky smerujú na juh, Argosove zase na sever.

Jeden druhému sa vzďaľujú, avšak… Aj keď si každý kráča svojou cestou, oboch niečo spája. Už dávno sú predurčení na to, aby vystúpili z tieňa pochybností a chopili sa moci, ktorá prekračuje všetko, čo doteraz poznali. Minulosť sa stane súčasnosťou, ktorej budú musieť čeliť.

Pretnú sa ich cesty znovu? Akú daň si ich púť vyberie? Ani jeden z nich už nebude tým, kým býval, a slovo zodpovednosť tak naberie úplne iný rozmer…


Ukážka z knihy

Prebudila sa na zemi a do tváre jej šplechla mohutná dávka slanej vody. Rozkašľala sa, keďže sa jej dostala až do hrdla a zrejme aj do žalúdka. Prevalila sa na brucho a neprestávala kašľať, až ju naplo a ona vyvrátila zvyšky jedla z obeda. Bolela ju hlava a len ťažko sa rozpamätala, kde je a čo sa vlastne stalo. Matne si spomínala na strašidelný sen, ale teraz nemala čas sa ním zapodievať. Ďalšia vlna ju odkotúľala až k zábradliu a bolestivo ju oň priklincovala. Narazila si chrbát a vykríkla. Voda vymetala palubu, akoby sa ju snažila vyčistiť od tej najzažratejšej špiny. Zaklipkala očami a snažila sa zorientovať. Na prednom sťažni ešte stále visela Ember. Ich pohľady sa stretli.

Idem! vykríkla Ember.

Počkala, až sa loď vyrovnala a uchmatla lano, ktoré viselo zo sťažňa. Zhupla sa po ňom až k okraju paluby. Keď lano pustila, sykla bolesťou a prezrela si svoje dlane. Musela si ich spáliť, keď sa skĺzla po lane. Bežala ku Katji a šmykom po kolenách zastala vedľa nej.

„Som v poriadku,“ kývla jej Katja, zatiaľ čo ju sestra dvíhala na nohy.

„Niečo sa stalo… cítim to z teba.“


Podrobnosti o knihe

Katja – Zrodení z mágie
2. časť knižnej série
Žáner: fantasy
Autorka: Natali Fox
Vydavateľstvo: Natali Fox
Rok vydania: 2023
Väzba: brožovaná
Počet strán: 504
ISBN: 9788057045397

Knihu Katja – Zrodení z mágie si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou až 11 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

Knihu Katja – Zrodení z mágie si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorkei

Rodáčka zo Žabokriek nad Nitrou sa písaniu venuje od útleho detstva. Vyštudovala Pedagogickú fakultu v Bratislave a aktuálne sa venuje najmä svojmu synovi, tvorbe dekorácií z dreva a písaniu. Inšpiráciu hľadá v prírode, miluje cestovanie a rekreačné jazdenie na motorke spolu s manželom. So svojou rodinou žije neďaleko Senca. Knihou Katja – Prebudená mágia debutovala v roku 2022.


31. marca 2023
Fandom SK
Zdroj informácií