Predstavujeme – Michel Houellebecq: Možnosť ostrova

Možnosť ostrova

Celosvetový fenomén a najvýznamnejší francúzsky spisovateľ od čias Alberta Camusa v románe Možnosť ostrova predstavuje príbeh našej doby z pohľadu budúcnosti, v ktorej ľudstvo, ako ho poznáme, už neexistuje.


Anotácia

V románe Možnosť ostrova Michel Houellebecq opäť rieši problém ľudstva na hranici úpadku, krátko pred zánikom západnej civilizácie na Zemi a po ňom.

Daniel je úspešný komik, ktorý sa preslávil skečmi o predsudkoch svojho publika. Ale začiatkom 21. storočia začal neznášať smiech a ľudstvo vo všeobecnosti. Smrteľnú ranu mu zasadí oveľa mladšia milenka. Napriek tomu neprestal veriť na možnosť lásky.

Vo svete budúcnosti po vojne, suchu a zemetraseniach, ktoré zničili planétu, žije Daniel24 – klonovaný neočlovek – v zabezpečenej rezidencii a jeho jediným spoločníkom je pes Fox. Kým zvyšky ľudského druhu vo svorkách blúdia po okolí, Daniel24 sa pokúša rozlúštiť príbeh svojho predchodcu a podobne ako on premýšľa o zmysle lásky, utrpenia a ľútosti.

Jeho nástupca Daniel25 sa s ďalším psím klonom rozhodne ísť hľadať vytúžený ostrov.

Prekvapivo trefný, filozoficky podmanivý a miestami veľmi zábavný román je obvinením, elégiou a zároveň oslavou všetkého, čo máme a môžeme stratiť.

Knihu Možnosť ostrova si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Možnosť ostrova (orig. Foundation's Edge)
Žáner: scifi, utópia, dobrodružný, filozofický
Autor: Michel Houellebecq
Vydavateľstvo: Inaque
Rok vydania: 2021
Jazyk: slovenský
Preklad: Kamila Laudová
Počet strán: 336
Väzba: pevná
ISBN: 9788082070869


O autorovi

Michel Houellebecq je francúzsky básnik, prozaik a esejista. Za román Mapa a územie dostal v roku 2010 Goncourtovu cenu. Vo vydavateľstve Inaque vyšli aj jeho romány Elementárne častice, Platforma, Sérotonín a zbierka esejí Zostať nažive a iné texty.


12. februára 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií