Predstavujeme - Margaret Rogerson: Mágia rodu Thornovcov

Mágia rodu Thornovcov

Včera vo vydavateľstve YOLi vyšla v slovenskom preklade čarodejnícka fantasy americkej autorky Margaret Rogerson.


Anotácia

Má moc, o ktorej zatiaľ netuší.

Čarodejníci sú zlí. Elisabeth to vedela odjakživa. Vychovávali ju ako najdúcha v jednej z austermeerskych veľknižníc. Vyrastala tak medzi čarodejníckymi knihami – grimoármi, ktoré si šepkajú na policiach a rinčia železnými reťazami. Ak ich niekto oslobodí, zmenia sa na bizarné obludy z atramentu a kože. Elisabeth dúfa, že sa jedného dňa stane strážkyňou a bude chrániť kráľovstvo pred ich mocou. Pri útoku na knižnicu však utečie najnebezpečnejší grimoár. Elisabethina zúfalá snaha zastaviť ho spôsobí, že ju obvinia z účasti na zločine a postavia pred súd. Ocitne sa sama len so svojím úhlavným nepriateľom čarodejníkom Nathanielom Thornom a jeho záhadným démonickým služobníkom Silasom. Rozpúta sa okolo nich desaťročia plánované sprisahanie, ktoré by mohlo znamenať skazu nielen pre veľknižnice, ale aj pre celý svet.

Postupne, ako jej spojenectvo s Nathanielom silnie, Elisabeth spochybňuje všetko, čo sa doteraz naučila – o čarodejníkoch, o svojich milovaných knižniciach, ba dokonca aj o sebe samej. Objaví v sebe totiž moc, o ktorej netušila, a budúcnosť, o akej ani nesnívala.

Z anglického originálu Sorcery of Thorns (Margaret K. McElderry Books, New York 2019) preložila Katarína Figová.


Ukážka z knihy

Elisabeth presviedčala samu seba, že šepot vychádzajúci z truhlíc, ktoré míňali, je len výplodom jej fantázie. Reťaze pokrývala hrubá vrstva prachu. S väčšinou truhlíc sa nehýbalo celé desaťročia a ich obyvatelia tvrdo spali. No aj tak mala pocit, že ju niekto sleduje, až jej prebehol mráz po chrbte.

Riaditeľka ju viedla popri policiach k cele, uprostred ktorej stál stôl pripevnený k podlahe. Jeho atramentom zafarbený povrch osvetľovala žltkastým svetlom jediná olejová lampa. Truhlicu, ktorá až znepokojivo spolupracovala, položili na stôl vedľa štyroch obrovských rezných rán, pripomínajúcich stopy po pazúroch. Elisabeth pohľadom neustále zabiehala k škrabancom. Vedela, čo ich spôsobilo. Vedela, čo sa stane, keď sa grimoár vymkne spod kontroly.

Ukážku z knižky, ktorú číta Lucia Vráblicová, si môžete aj vypočuť, ak kliknete na tento link.

Knihu Mágia rodu Thornovcov si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 14 % (zľava platí do 15. 2. 2024), pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Mágia rodu Thornovcov (orig.: Sorcery of Thorns)
Žáner: fantasy, young adult
Autorka: Margaret Rogersonl
Vydavateľstvo: YOLi (Ikar, a. s.)
Rok vydania: 2024
Jazyk: slovenský
Preklad: Katarína Figová
Počet strán: 440
Väzba: pevná
ISBN: 9788055192222


O autorke

Margaret Rogerson píše fantasy literatúru pre mládež. Rada číta, tvorí, no vo voľnom čase sa venuje aj kresleniu, sledovaniu dokumentov či vareniu. Rada sa prechádza v prírode, kde hľadá ropuchy a huby. Žije neďaleko Cincinnati v Ohiu.


Trailer na knihu Mágia rodu Thornovcov


9. februára
Fandom SK - PR
Zdroj informácií