Predstavujeme - Lívia Hlavačková: Gwind: Nezabiješ? - nové prepracované vydanie

Gwind obálka Artis Omnis

Po siedmich rokoch od prvého vydania YA fantasy románu Lívie Hlavačkovej Gwind: Nezabiješ? prichádza nové, autorsky prepracované vydanie, v ktorom nechýba mágia, napätie ani láska, s obálkou od Martina Luciaka. Nové vydanie knihy vychádza v najbližších dňoch vo vydavateľstve Artis Omnis.


Anotácia

Buď zabiješ, alebo zomrieš!

Študentka Anna stojí pred životným rozhodnutím. Potom, čo sa náhle a nedobrovoľne ocitne v cudzom svete, jej doterajší život sa prevráti naruby. Ak chce prežiť, musí sa prispôsobiť – v Spoločenstve vrahov, ktoré ju zajalo, iná možnosť nie je. Kým v Morane sa vďaka intrigám a mágii hlásia o slovo obávaní Čierni mágovia, Anna sa musí rozhodnúť, či chytí do rúk zbraň. Je pripravená prežiť vo svete, kde vládne sila meča a mágie?

Do akej miery autorka pôvodnú knihu prepísala, hovorí sama na svojom blogu a uvádza aj príklad.


Krátka ukážka z knihy

„Nemusíte sa ma báť!“ vyletelo z vystrašenej Anny. Muž v posteli si aj tak pritiahol perinu až k tvári a ešte viac sa rozkričal.

Prudko sa obrátila a vyrazila smerom k dverám. Tie sa však v rovnakej chvíli rozleteli a dnu sa vrútili traja chlapi v kožených kazajkách s obnaženými mečmi v rukách. Dievčina splašene zvýskla. Vedela však, že nemá zmysel utekať či bojovať. Zodvihla otvorene dlane a dúfala, že to pochopia a nezabijú ju. Skôr než sa nazdala, mierili na ňu tri ostré hroty.

„Neubližujte mi, prosím. Vyveďte ma von a viac ma tu neuvidíte,“ skúsila to napokon slovami aj posunkami.

Stráž, zrejme prekvapená jej jazykom, preskakovala pohľadmi od nej na chlapíka v posteli. Jeho hlava trčiaca spod prikrývky pôsobila komicky, výraz v jeho očiach napovedal, že má strach. Napriek tomu nebolo pochýb, že je tu pánom – keď sa ozval, jeho slová pôsobili rázne a rozkazovačne a chlapi sa postavili do pozoru.

Nerozumela mu ani slovo.

Knihu Gwind: Nezabiješ? v novom vydaní si môžete objednať v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Gwind: Nezabiješ? v novom vydaní si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Dlhšia ukážka z knihy


O autorke:

Lívia Hlavačková (1983) vyštudovala medicínu, pracuje v klinickom výskume nových liekov a na slovenských conoch často prednáša na rôzne medicínske témy. Vydala viacero poviedok a v žánrových cenách získala titul Lady Řádu fantasy a meč v súťaži o Nejlepší fantasy (2006, Drozd), zvíťazila v Cene Fantázie (2008, Črepiny), 3. miesto v Cene Karla Čapka (2008, Krvavé more) a zdieľané 2. miesto v cene Fantázia Award (2014, Death at the Alchemist Lab). Má rada The Beatles, Pána prsteňov, Harryho Pottera a čierny čaj s mliekom.


18. októbra 2020
Fandom SK - PR