Predstavujeme - Leigh Bardugo: Zjazvený kráľ

Zjazvený kráľ

Medzi novinky, ktoré sa v týchto dňoch dostávajú na pulty kníhkupectiev, patrí aj prvá časť novej série z magického sveta gríš od bestsellerovej autorky Leigh Bardugo. Kniha pod názvom Zjazvený kráľ vychádza vo vydavateľstve Slovart.


Anotácia

Nikolai Lantsov mal odjakživa dar dokázať nemožné. Nikto nevie, čo si počas krvavej občianskej vojny vytrpel – a chce, aby to tak aj ostalo. Teraz sa však na oslabených hraniciach zbiehajú nepriatelia a mladý kráľ musí nájsť spôsob, ako znova naplniť ravkanské pokladnice, nadviazať nové spojenectvá a zastaviť hrozbu, ktorej čelí kedysi veľkolepá grišská armáda. Temná mágia v jeho vnútri však každý deň mocnie a hrozí, že zničí všetko jeho úsilie. Nikolai sa v sprievode mladého mnícha a legendárnej grišskej búrničky vydá s cieľom poraziť svoje prekliatie na tie miesta v Ravke, kde prežíva staroveká mágia. Dá do stávky všetko, aby zachránil seba a svoju krajinu. Niektoré tajomstvá však nemajú ostať tajomstvami – a niektoré rany sa nemajú zahojiť.

Knihu Zjazvený kráľ si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Názov: Zjazvený kráľ (orig.: King of Scars (Nikolai Duology 1))
1. časť série
Žáner: fantasy
Autorka: Leigh Bardugo
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2020
Preklad: Ivana Cingelová
Počet strán: 488
Väzba: brožovaná
ISBN: 9788055641935


O autorke

Leigh Bardugo je oceňovaná bestsellerová autorka fantasy románov pre tínedžerov a dospelých. Medzi jej najznámejšie diela patria série zo sveta Gríš (Vrania šestka, GrišaZjazvený kráľ) a jej najnovšiu knihu Ninth House vychválil aj Stephen King. Leigh sa narodila v Jeruzaleme, je absolventkou univerzity Yale a momentálne žije a tvorí v Los Angeles. Predaje jej kníh v anglickom jazyku presiahli dva a pol miliónov výtlačkov a boli preložené do 38 jazykov. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na seriál, ktorý spája svety sérií GrišaVrania šestka v produkcii spoločnosti Netflix, či adaptáciu Ninth House v produkcii Amazon Studios.


18. júna 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií