Predstavujeme – Kristína Mišovičová: Nathaniel – posledný potomok druidov

Nathaniel - posledný potomok druidov
Nathaniel - posledný potomok druidov - ilustrácia
Nathaniel - posledný potomok druidov - ilustrácia 2
Kristína a Nadja Mišovičové

Po piatich románoch pre dospelých a dvoch detských knižkách prináša slovenská autorka Kristína Mišovičová fantasy knižku Nathaniel – posledný potomok druidov. Tentokrát ide opäť o niečo nové a výnimočné – nielen preto, že je to autorkina prvá fantasy knižka, ale najmä preto, že sa jej podarila jedinečná spolupráca – nádherné ilustrácie do knihy vytvorila jej vlastná dcéra. Mladá nádejná ilustrátorka Nadja Mišovičová má len 16 rokov, študuje na gymnáziu v Malackách a maľovaniu a kresleniu sa venuje vo voľnom čase.


Anotácia

Dobrodružný a napínavý príbeh hraničiara Bartolomeja a malého chlapca Nathaniela. Ponorte sa do čarovného sveta zaklínačov, druidov a iných magických bytostí, pri ktorom občas zabudnete aj dýchať.

„Na prvý pohľad sa ničím nelíšil od ostatných detí. Len malý znak za uchom v tvare troch prepletených dubových listov, ktorý mu vykukol spod vlasov, keď sa obrátil na druhý bok, naznačoval jeho pôvod. Pôvod, ktorý ho robil takým vzácnym, že miesto, kde doteraz žil, prestalo byť preňho bezpečné. Jediný, kto ho mohol ochrániť, bol človek, ktorý ovládal tajomstvá jeho vzácneho rodu, človek silný a ušľachtilý, človek, pre ktorého bolo stráženie jeho celoživotným poslaním. Na svete bol len jeden takýto muž. Bartolomej.“ Dokáže splniť svoje poslanie? Svet sužuje Zlo. Ničí všetko, čo mu príde do cesty – krajinu, zvieratá i ľudí. Jediný, kto sa mu môže postaviť, je Nathaniel. Malý chlapec, posledný žijúci potomok slávnych druidov. Ako však premôcť niečo, čoho pôvod nikto nepozná? Podarí sa mu zastaviť Zlo prv, než ovládne celý svet?


Ukážka z knihy

Bartolomej sedel na priedomí a zamyslene pozoroval ako sa les prebúdza do nového dňa. Mal za sebou ťažkú noc. Odkedy odišla tajomná návšteva, ani oka nezažmúril. Celú noc strávil na tvrdej lavici za stolom, dlaňami si podopieral bradu a snažil sa zaspať. Oddych však neprichádzal. Bol naučený bojovať, ovládal sily prírody, nezľakol sa ani najkrutejšieho protivníka, no chlapec, ležiaci v jeho posteli, mu naháňal strach. Nemal ani tušenia, ako sa oňho dokáže postarať. Nechcená zodpovednosť ho ťažila na prsiach a nedovolila mu poriadne sa nadýchnuť. Zhlboka si povzdychol a unavene sa oprel o hrubú drevenú zárubňu. Zatvoril oči. Kiež by sa mu aspoň teraz podarilo trochu si zdriemnuť…

Slnko bolo už vysoko, keď sa v dome konečne niečo pohlo. Bartolomej sa strhol zo sna a nechápavo sa rozhliadal okolo seba.

„Čo to, dokelu…“ zahromžil polohlasno. Jeho otupená myseľ sa úporne nažila spomenúť si, čo sa za uplynulé hodiny stalo. Dupot koní, klopanie, mnísi, Kniha Poznania… A chlapec!


Nathaniel – posledný potomok druidov
Žáner: fantasy
Autorka: Kristína Mišovičová
Vydavateľstvo: eot s.r.o.
Rok vydania: 2021
Väzba: pevná väzba
Ilustrácie: Nadja Mišovičová
Obálka: Dávid Maxian
Počet strán: 272
Väzba: pevná väzba
ISBN 978–80–973401–1–7


O autorke

Kristína Mišovičová (1981) pochádza z Bratislavy, no už dlhé roky žije so svojou rodinou – manželom a dvomi deťmi v malej dedinke na Záhorí. Vydala 5 úspešných románov pre ženy, keď sa rozhodla venovať sa literatúre pre deti a mládež. Po dvoch knihách pre menšie deti (Decká z mesta sa (ne)vedia biť a Malvínkine Vianoce) sa rozhodla skúsiť napísať fantasy knihu pre mládež, ktorú venovala svojej dcére, ktorá ju aj ilustrovala – Nathaniel – posledný potomok druidov. Jej najnovším dielom je kniha pre všetky vekové kategórie – Sedmokráska.


2. decembra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií