Predstavujeme – Juraj Červenák: Černokňažník III - Bohyne a prízraky

Černokňažník III Bohyne a prízraky

Tretie súborné vydanie kultovej fantasy série o černokňažníkovi Roganovi od slovenského spisovateľa Juraja Červenáka vyšlo pred pár dňami vo vydavateľstve Artis Omnis pod názvom Bohyne a prízraky.


Anotácia

Nad slovanskými územiami duje víchor nových čias – roztrúsené a často znesvárené kmene a rody sa zjednocujú a zakladajú prvé kniežatstvá. Na mnohé už padol tieň kríža, ale čas starých bohov sa ešte neskončil a temné prízraky a démoni stále dychtia po ľudských dušiach.

Aj zlovoľné mocnosti sa však môžu báť – a najväčší strach majú z magického Krvavého ohňa, ktorý planie v svätyni na Kančej hore. Jeho strážcom je černokňažník Rogan, milenec Moreny a potomok tajomného Černoboha. Spolu so svojím verným vlkom Goryvladom vedie nemilosrdnú vojnu s besmi a putuje všade tam, kde zúfalí ľudia volajú o pomoc. Tretí diel súborného vydania slovanskej fantasy Černokňažník obsahuje pestrú zmes príbehov – od románu cez niekoľko rozsiahlych noviel až po poviedky. Rogan a Goryvlad sa stretávajú nielen s mýtickými bytosťami, ale aj s mladým Pribinom, kniežaťom Mojmírom či byzantskými vyslancami Konštantínom a Metodom.


Ukážka z knihy

Pre zobrazenie ukážky vo formáte PDF kliknite na link: Ukážka z knihy Juraja Červenáka: Černokňažník III – Bohyne a prízraky


Bohyne a prízraky
Séria Černokňažník – súborné vydanie, 3. kniha
Žáner: fantasy
Autor: Juraj Červenák
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Ilustrácie: Michal Ivan
Rok vydania: 2024
Jazyk: slovenský
Počet strán: 752
Väzba: pevná s prebalom
ISBN: 9788082012326


Knihu Černokňažník III – Bohyne a prízraky si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Juraj Červenák (1974) je slovenský spisovateľ publikujúci v slovenskom, českom a poľskom jazyku. Pochádza z obce Vyhne, ale už od detstva žije v neďalekej Banskej Štiavnici. Prešiel rôznymi povolaniami, od roku 2005 je profesionálnym spisovateľom. Knižne debutoval v roku 1993, odvtedy vydal vyše tri desiatky kníh. Presadil sa najmä ako autor historickej fantasy so slovanskými motívmi (série Černokňažník, Bivoj a Bohatier). Napísal aj samostatný román Sekera z bronzu, rúno zo zlata inšpirovaný antickou mytológiou, western s hororovými a fantasy prvkami Štrkáč Callahan či zbierku rozprávkovo-dobrodružných povestí pre mladších čitateľov Legendy Zlatého mesta. Značný ohlas zaznamenali jeho historické romány, predovšetkým dobové detektívky o kapitánovi Steinovi a notárovi Barbaričovi (Mŕtvy na Pekelnom vrchu, Krv prvorodených a ďalšie) a cyklus z čias protitureckých vojen Dobrodružstvá kapitána Báthoryho. Mysteriózny dobrodružný román Zakliaty kláštor z cyklu Šarkanove poklady sa odohráva v 19. storočí a vystupuje v ňom aj Pavol Dobšinský. Červenák je držiteľom viacerých žánrových ocenení vrátane Ceny Fantázie, Ceny za najlepšiu fantasy či Ceny Akadémie sci-fi, fantasy a hororu za najlepšiu českú a slovenskú knihu roka. Za román Diabol v zrkadle (2016) získal Cenu Vladimíra Neffa v kategórii „najlepší český / slovenský historický román roka“.

Príbehy o černokňažníkovi Roganovi odštartovali poviedkou Mŕtvi striebro nepotrebujú, ktorá vyšla v roku 1998 v kultovom žánrovom magazíne Fantázia a okamžite Červenáka zaradila medzi popredných slovenských autorov historickej fantasy. Odvtedy sa cyklus rozrástol o niekoľko románov a mnoho noviel a poviedok. Všetky sústreďuje trojdielne súborné vydanie, ktorého tretí diel prezentujeme v tomto článku.


Súvisiace linky

Články o sérii príbehov Černokňažník od Juraja Červenáka


25. apríla
Fandom SK - PR
Zdroj informácií