Predstavujeme – Juraj Červenák: Černokňažník 2 - Zlato Arkony

2. diel súborného vydania kultovej fantasy série

Černokňažník  2 - Zlato Arkony

Epický dvojdielny román Zlato Arkony z cyklu príbehov o Čiernom Roganovi sa po rokoch dočkal súborného vydania. Viacerými žánrovými cenami ovenčená fantasy, inšpirovaná slovanskými dejinami a bájami, patrí k najúspešnejších dielam Juraja Červenáka.


Anotácia

Nad Rujanou hučia vojnové rohy. Povesti o nesmiernych pokladoch svätyne Arkona privábili na ostrov cudzích hrdlorezov. Ich lode s dračími lebkami sa vynorili zo severných hmiel, z ríše skrytej očiam smrteľníkov, a udreli na jantárové pobrežia. Samotná Arkona zatiaľ odoláva, ale ochranné kúzla žrecov postupne slabnú. Démonickí útočníci medzitým rozširujú hrôzovládu – dobyli už Volgost, v Štetíne potupili Triglavovu svätyňu a teraz si brúsia zuby na významný prístav Volyn. Slovanskí vládcovia volajú o pomoc, odpoveď prichádza z ďalekého juhu – povodím Odry sa blíži černokňažník Rogan a jeho vlčí sprievodca Goryvlad, k boju sa pripojí aj tajomná vedma Milada. Do útesov Rujany búši krvavý príboj, vysoko nad ostrovom krúži tajomný biely krkavec, schyľuje sa k vojne bohov.


Ukážka z knihy

Ukážku z knihy nájdete napríklad na Martinuse


Podrobnosti o knihe

Černokňažník 2 – Zlato Arkony
Séria Černokňažník, 2. kniha
Žáner: fantasy, história
Autor: Juraj Červenák
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Ilustrácie: Michal Ivan
Rok vydania: 2022
Väzba: pevná s prebalom
Počet strán: 512
ISBN: 9788082011510

Knihu Černokňažník 2 – Zlato Arkony si kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Juraj Červenák (1974) je slovenský spisovateľ publikujúci v slovenskom, českom a poľskom jazyku. Pochádza z obce Vyhne, ale už od detstva žije v neďalekej Banskej Štiavnici. Prešiel rôznymi povolaniami, od roku 2005 je profesionálnym spisovateľom. Knižne debutoval v roku 1993, odvtedy vydal vyše tri desiatky kníh. Presadil sa najmä ako autor historickej fantasy so slovanskými motívmi (série Černokňažník, Bivoj a Bohatier). Napísal aj samostatný román Sekera z bronzu, rúno zo zlata inšpirovaný antickou mytológiou, western s hororovými a fantasy prvkami Štrkáč Callahan či zbierku rozprávkovo-dobrodružných povestí pre mladších čitateľov Legendy Zlatého mesta. Značný ohlas zaznamenali jeho historické romány, predovšetkým dobové detektívky o kapitánovi Steinovi a notárovi Barbaričovi (Mŕtvy na Pekelnom vrchu, Krv prvorodených a ďalšie) a cyklus z čias protitureckých vojen Dobrodružstvá kapitána Báthoryho. Červenák je držiteľom viacerých žánrových ocenení vrátane Ceny Fantázie, Ceny za najlepšiu fantasy či Ceny Akadémie sci-fi, fantasy a hororu za najlepšiu českú a slovenskú knihu roka. Za román Diabol v zrkadle (2016) získal Cenu Vladimíra Neffa v kategórii „najlepší český/slovenský historický román roka“.

Príbehy o černokňažníkovi Roganovi odštartovali poviedkou Mŕtvi striebro nepotrebujú, ktorá vyšla v roku 1998 v kultovom žánrovom magazíne Fantázia a okamžite Červenáka zaradila medzi popredných slovenských autorov historickej fantasy. Odvtedy sa cyklus rozrástol o niekoľko románov a mnoho noviel a poviedok. Všetky sústreďuje trojdielne súborné vydanie, ktorého druhý diel držíte v rukách.


16. apríla 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií