Predstavujeme – Jakub Pokorný: Potopa

Jakub Pokorný - Potopa

Básnická zbierka Potopa je novinkou vydavateľstva DAXE s.r.o. Autor Jakub Pokorný v básňach čerpá aj z mytológie a nevyhýba sa fantastickým motívom. Verše dopĺňajú farebné ilustrácie od talentovanej výtvarníčky Michaely Kultánovej. Básne reflektujú Potopu sveta – v láske, v spoločnosti, v pocitoch, ale aj prírode.


Anotácia

Názov básnickej zbierky je metaforou mytologickej potopy sveta. Za ostatné roky sa udialo množstvo závažných udalostí, s ktorými sme sa museli ako ľudstvo vysporiadať. Ťaživé pocity doľahli na väčšinu z nás a citlivá duša básnika mala potrebu na tieto udalosti reagovať. Tretia básnická zbierka Jakuba Pokorného je prevažne reflexiou. Odpovedá aj na smutné udalosti v osobnom živote. Okrem tém, ktoré nadväzujú na predošlú tvorbu, pridáva nové. Dominantnou témou je láska a to nielen v rovine partnerského života. Zbierka je sprevádzaná motívmi zo slovenskej kultúry, čerpá z mytológie. Texty sú doplnené ilustráciami Michaely Kultanovej a jej inovatívnou technikou bodkovania v kombinácii s akvarelovými farbami.


Údaje o knihe

Potopa
Žáner: poézia, fantasy, mytológia
Autor: Jakub Pokorný
Ilustrácie: Michaela Kultánová
Vydavateľstvo: Daxe
Rok vydania: 2023
Jazyk: slovenský
Počet strán: 64
Väzba: pevná
ISBN: 9788082410191

Knihu Potopa si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Jakub Pokorný má 33 rokov. Je autorom troch básnických zbierok – Stačí vedieť Málo, Záblesk, Potopa; napísal dve fantasy novely, ktoré vyšli vo forme e-booku – Chúťky upíra, Čas: Otázka osudu. Recenzuje pre portál Sector.sk a časopis Knižná revue.

Michaela Kultánová Ilustrovala dve básnické zbierky – Amaryllis a Štvorlístok autorky Andrey Berzákovej a knihu Záblesk od Jakuba Pokorného. Má 39 rokov a pracuje v materskej škôlke.


10. marca 2023
Fandom SK
Zdroj informácií