Predstavujeme – Ivan Kučera: Prasa (Krvavý masaker na slovenských kopaniciach)

Prasa - obálka

Medzi knihami, ktoré sa predstavia počas Bibliotéky v Bratislave v rámci FantáziaFESTu 2019, je aj hororový triler Prasa. Napísal ho Ivan Kučera a vychádza vo vydavateľstve Artis Omnis.


Anotácia

Románové spracovanie najlepšej trilerovej poviedky roka. Tvrdé ako rana kladivom do hlavy.

Ostrý Pichliač je na prvý pohľad dedina ako každá iná. V skutočnosti je plná temných tajomstiev a žeravých uhlíkov, ktoré môžu kedykoľvek prepuknúť v ničivý požiar. Zatiaľ je pokoj, ale veliteľ obecnej polície Enzechštejn tuší, že je to ticho pred búrkou.

Do hlbokých lesov, ktoré sú všade naokolo, odchádza mladý muž spáchať samovraždu. Vodca miestnej problémovej rodiny začína vidieť na červeno. Starý sedliak práve umrel a zanechal na svete obrovské prasa. Prasa, ktoré hladuje. Ktoré bolo zvyknuté na žrádlo. A je ochotné spraviť čokoľvek pre to, aby zasa malo plný bachor.

Blíži sa hodina, keď sa cesty všetkých stretnú a nastane MASAKER.


Ukážka z knihy Prasa

Enzechštejn Magde raz povedal, že pichliačske lesy miloval už od detstva. Ktoré sa mu, mimochodom, v posledných rokoch zdalo tak preukrutne vzdialené, až ho to desilo. Život mu pripadal príšerne rýchly.

Magda lesy až tak nezbožňovala. Vždy z nich mala nevysvetliteľný pocit stiesnenia a ohrozenia. Po nociach a skoro ráno sa z nich ozývali zvláštne zvuky, ktoré v nej vyvolávali nepríjemné pocity. Manžel ju uistil, že im tu nič nehrozí.

„V tejto časti Slovenska nežije nič nebezpečné,“ hovorieval jej s obľubou a hladkal ju pri tom upokojujúco po tvári a krku. „Maximálne diviaky. A zmije. Medvede ani vlky nie. Nemáš sa čoho báť, miláčik.“

Napriek jeho uisteniam mala na vec iný názor. Napohľad boli hory krásne, no predsa, bolo lepšie držať sa od nich v bezpečnej vzdialenosti. Tým si bola istá.


O autorovi

Ivan Kučera (*1981, Myjava) je známy ako autor recenzií a tematických článkov o filmoch, seriáloch, knihách a komiksoch. Napísal tisíce článkov do časopisov (Fantázia, GoldMAN) či na webové portály (www.recenzie.org, www.fandom.sk, www.kinema.sk). V oblasti kinematografie sa špecializuje na americkú tvorbu od 70. rokov 20. storočia dodnes. Na Fandom.sk vedie rubriku Retro. Venuje sa aj písaniu poviedok, noviel a románov. Uverejnil ich v množstve antológií či zborníkov (Fantázia 2011, Ve špatný čas na špatném místě, Koleje smrti, Sešívance, Za tebou, Zombie apokalypsa) a časopisov (Howard, Filmag Extra, Poľovníctvo a Rybárstvo). Jeho poviedková činnosť načas vyvrcholila v roku 2016 v temnej zbierke Obchádza nás temnota. V rokoch 2013 a 2014 publikoval v rámci selfpublishingu e-booky Kozí ľudia a Lesy. Píše horory a trilery, často umiestňované do reálne existujúcich lokalít západného Slovenska. Je držiteľom Ceny Béla 2011 za najlepšiu hororovú poviedku roka (Prasa). A práve jeho románové spracovanie, obohatené o množstvo nových motívov, postáv a dejových liniek, si môžete prečítať v aktuálnej knižnej novinke.

Knihu Prasa si môžete objednať napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Prasa
(Krvavý masaker na slovenských kopaniciach)
Žáner: horor, triler
Autor: Ivan Kučera
Vydavateľtvo: Artis Omnis
Rok vydania: 2019
Počet strán: 192
Väzba: mäkká
ISBN: 978–80–8201–054–4


Súvisiaci link

Pozvánka: FantáziaFEST 2019


31. októbra 2019
Fandom SK - PR