Predstavujeme – Isaac Asimov: Pod holým nebom

Pod holým nebom

Vražda, detektív, ktorému nič neunikne, roboti a to všetko v nadsvetelnom tempe! Pokračovanie obľúbenej sci-fi série Isaaca Asimova je už na knižných pultoch.


Anotácia

Nadčasová séria Isaaca Asimova o robotoch – od ikonickej poviedkovej zbierky Ja, Robot až po štyri dnes už za klasiku považované romány – obsahuje najvplyvnejšie myšlienky moderného sci-fi. Zadefinovali tri zákony robotiky, ktoré dodnes ovplyvňujú pohľad na prítomnosť i budúcnosť umelej inteligencie.

Obyvatelia planéty Solaria žijú takmer v úplnej izolácii. O všetky ich potreby sa starajú robotickí sluhovia a predstava priameho kontaktu s inými ľuďmi im pripadá nechutná. Napriek tomu sa jeden z obyvateľov stane obeťou vraždy. Solarijčania nie sú schopní vyšetriť tento prípad sami, a tak úradníci z Vonkajších svetov hľadajú pomoc na Zemi – u renomovaného detektíva Eliáša Baleyho. Baleymu opäť pridelia ako partnera robota Daneela Olivawa. Spolu cestujú na tento zvláštny nový svet a odhalia sprisahanie, ktoré by mohlo naveky zmeniť vzťahy medzi ľuďmi a robotmi.

Knihu Pod holým nebom si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ukážku z knihy Pod holým nebom si môžete nalistovať pod týmto linkom


Podrobnosti o knihe

Pod holým nebom (orig.The Naked Sun)
Séria Robot, 3. kniha
Autor: Isaac Asimov
Vydavateľstvo: Lindeni
Rok vydania: 2023
Jazyk: slovenský
Preklad: Patrick Frank
Počet strán: 256
Väzba: pevná
ISBN: 9788056634790


Súvisiace linky

Články o knihách Isaaca Asimova na Fandom.sk


18. augusta 2023
Fandom SK - PR
Zdroj informácií