Predstavujeme – H. J. Bornemisza: Slepý život

H. J. Bornemisza - Slepy zivot

O pár dní na pulty kníhkupectiev zavíta knižný debut slovenskej autorky H. J. Bornemisza s názvom Slepý život. Tento špionážny román pretkaný fantastickými prvkami je prvou časťou fantasy série Večná lož, ktorá vám odhalí aj to, čo by ste možno radšej nevedeli. Hlavní hrdinovia knihy stoja na pomyselnej hranici toho, čo je správne a kam sú ochotní zájsť v honbe za vlastným pohodlím a úspechom. Autorkinou motiváciou bolo poukázať na to, že každý má v sebe kus anjela i démona, a tiež nastaviť zrkadlo modernej konzumnej spoločnosti.


Anotácia Ako prežiť vo svete, v ktorom dobro a zlo vedú nikdy sa nekončiacu vojnu? Ľudia boli oslepení clonou, akýmsi závojom, ktorý drží ich mysle v blaženej predstave o pánoch tvorstva. No niekde tam za ňou, za falošnou maskou mieru, existujú bytosti z mýtov aj nočných môr. Bytosti temné a desivé, ale i plné svetla, ktoré v skutočnosti držia nitky celého diania. A čo ak sa tento boj neodohráva len vo svete, ale i v človeku samotnom? Ustavičné doťahovanie nádeje a beznádeje, sebeckosti a ohľaduplnosti, toho, čo je správne a toho, čo je zlé.

Kto nakloní misky váh na tú správnu stranu? Kto bude mať odvahu pozrieť sa do tváre svojim démonom a stať sa tou najhoršou verziou seba samého? Bude to na konci hrdina alebo netvor? A možno oboje zároveň.

Pripravte sa a vstúpte do pochmúrneho sveta pradávnych bytostí a nechajte sa strhnúť príbehom bez klasického kladného hrdinu, kde najťažším bojom nie je ten, v ktorom musia postavy čeliť nepriateľovi, ale ten, ktorý zvádzajú sami so sebou: medzi tým, kým sú, kým by chceli byť a kým byť musia.

Knihu Slepý život si môžete objednať v Martinuse momentálne so zľavou až 18 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Slepý život si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ten smrteľný vreskot sa ozýval nocou ako vábivé volanie. Desiatky, stovky, ba tisíce hlasov sa miešali do nesúrodej symfónie, sprevádzanej erdžaním bojových koní a dotykom železa. Bol to hlas boja, podmanivé vzývanie vojny. Premiestnil som sa na strechu jednej z budov ďalej od hlavného námestia a pozoroval to veľkolepé divadlo. Smrť mala nepopierateľný šarm, najmä keď si brala životy s takou vášňou. Bola najspravodlivejšou mocnosťou, nerobila rozdiely medzi dobrými a zlými, medzi bohatými a chudobnými, medzi mladými a starými. Všetkých objímala s rovnakou túžbou.

Zahľadel som sa do diaľky a uvidel trpaslíkov. Rýchlo napredovali, svojimi mocnými telami a palcátmi rozrážali vráta na domoch, akoby boli pozliepané zo slamy. Stratili sa v ich zákutiach, z ktorých sa vzápätí vzniesol k nebu len krátky výkrik obetí. Utíchol tak rýchlo, že ho nepozorné ucho nemuselo vôbec zachytiť. Okrem mŕtvol nezanechávali za sebou nič, nedávali príležitosť vzdať sa. Ľudí šklbali na kusy. Údy im oddeľovali od tiel, akoby trhali kus chleba alebo nohy z pečenej prepelice. Naopak, ľudská armáda nebola ani taká rýchla, ani taká milosrdná. Ukájala svoje chute všetkými možnými spôsobmi. Najmä na ženách.



Podrobnosti o knihe

Názov: Slepý život
1. prvý diel trilógie Večná lož
Žáner: fantasy
Autorka: H. J. Bornemisza
Vydavateľstvo: Elist
Rok vydania: 2020
Väzba: brožovaná väzba so záložkami
Počet strán: 540
ISBN: 978–80–81973–06–2


29. októbra 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií