Predstavujeme – Goran Lenčo, Ana Paul: Planéta bez názvu (komiks)

Planéta bez názvu
Planéta bez názvu 2

Planéta bez názvu je autorský sci-fi komiks zameraný najmä na čitateľov z radov mládeže. No aj pre tých, ktorí nikdy nevyrástli z úžasu nad objavovaním neznáma, láka ich strastiplné putovanie do diaľok (i hĺbok vlastného vnútra) a radi sa nechávajú opantať romantikou trochu naivných, no zároveň i nesmierne očarujúcich dobrodružstiev zrodených vo fantázii nášho detstva. Tam, kde sa láska pustí do boja i so samotnou smrťou a kde dobro vždy víťazí…

Keďže ide o nekomerčný projekt vytvorený čisto z osobnej iniciatívy, z lásky k príbehom a rozprávačstvu, je dostupný čitateľom zadarmo.


Anotácia

Nepraktický a idealistický básnik Haru musí spojiť svoje sily s drsnou nájomnou vrahyňou Isou, aby prežili na nebezpečnej planéte. Popri tom odhalia tajomstvo, ktoré planéta ukrýva. Podarí sa im však rozriešiť i tajomstvo ľudského srdca?

Kliknite na tento link a začítajte sa do komiksu Planéta bez názvu dostupného online zadarmo.


Okrem toho autori sprístupnili čitateľom zadarmo i tri krátke komiksové poviedky, v ktorých sa snažili formu zosúladiť s obsahom, pričom na zreteľ brali žánrový aspekt.

V príbehu nazvanom Posledný gryf sa rytier vydáva zabiť netvora – posledného príslušníka svojho druhu. Kliknutím na tento link si môžete prečítať komiksovú poviedku Posledný gryf online.

Ochranca rozpráva príbeh o chlapcovi, ktorý ostane v noci doma sám a usiluje sa mu ublížiť démon noci… Alebo to bol všetko len sen? Kliknutím na tento link si môžete prečítať komiksovú poviedku Ochranca online.

Šarlátový trón využíva i jemne paroduje tradičné klišé klasických fantasy, samozrejme, posolstvo v príbehu je vítané. Kliknutím na tento link si môžete prečítať komiksovú poviedku Šarlátový trón online.

„Veríme, že tieto amatérske komiksy, z ktorých najmä posledné tri sú spracované už na (polo)profesi­onálnej úrovni, zaujmú každého milovníka fantastiky a tohto neuveriteľne fascinujúceho média, akým je komiks, a že prinesú čitateľom aspoň trochu z tej radosti, ktorú okúsili autori pri samotnom tvorivom procese…“ hovorí jeden z autorov Goran Lenčo.


O autoroch

Autor scenára Goran Lenčo sa narodil v roku 1987 v Žiline. Je autorom dvoch básnických zbierok a spoluatorom dvoch zbierok poézie, ktoré napísal s nedávno zosnulou poetkou Blankou Poliakovou. Prispieva či v minulosti prispieval do literárnych periodík Literárny týždenník, Orol tatranský, Slovenské pohľady a ďalších.

Výtvarníčka Ana Paul (1990, Rajec) je autorkou niekoľkých knižných obálok a komiksových projektov. Umiestnila sa v mnohých výtvarných súťažiach, vo viacerých získala i 1. miesto. Naposledy v súťaži Svet na tvoj obraz 2020, organizovanej denníkom Fandom.sk. Kresba a maľba je pre ňu zároveň koníčkom, terapiou i umeleckou sebarealizáciou. Jej snom je venovať sa profesionálnej ilustrácií detských kníh.


Zdroj a foto: Goran Lenčo


18. januára
Fandom SK - PR
Zdroj informácií