Predstavujeme – Ema Novotná: Svorka pri Vrchu kráľov

Svorka pri Vrchu kráľov

Príbeh od mladej autorky a s mladou hrdinkou je doslova na mieru ušitý pre mladých čitateľov obľubujúcich young adult fantasy. Chcete sa zasnívať, prežiť skutočné dobrodružstvo a nájsť pravú lásku? Vydajte sa spolu s alfbriskou Ellou na nebezpečnú výpravu za stratenými kronikami, ktoré môžu zmeniť osud celého sveta.


Anotácia

Ella je obyčajné štrnásťročné dievča. Navštevuje školu, ktorá ju nebaví, a jej jediným domovom je internát. Svojich rodičov nepozná a nemá žiadne spomienky na detstvo… Toto NEOBYČAJNÉ dievča pri školskej exkurzii unesú tajuplní ľudia vo vlčích maskách. Zrazu sa ocitá v realite plnej kúziel a magických bytostí. Skladá čriepky svojej minulosti, pátra po legendárnych kronikách, ktoré v sebe ukrývajú ohromné poznanie, a bojuje o budúcnosť nielen svoju, ale aj celého sveta.


Ukážka z knihy

S pocitom, že sa chystám na vlastnú popravu, som venovala otcovi posledný pohľad a potisla postriebrenú bránu, teraz sa z nej všetok náter odlupoval a padal na zem.

Len čo som vkročila do svojej novej časti, brána sa za mnou s tichým cvaknutím zabuchla a odtrhla ma od vonkajšieho sveta. Pomalým, smútočným krokom som od zaniknutej záhrady prešla až k ruinám. Až tam som si uvedomila, že jedna vec zo zámku predsa len ostala zachovaná. Hlboká tmavá studňa bez kvapky vody.

Mimovoľne som prešla prstami po bledých, perleťových kameňoch, ktoré studňu tvorili. Okamžite sa rozžiarili. V srdci mi vyklíčila nová nádej.

Prešla som k ďalším rozvalinám a dotkla sa ich. Takto to pokračovalo aj naďalej, postupne už žiarili všetky ruiny vôkol mňa.

Náhle začali rásť. Ako rastliny, dlhé roky vyčkávajúce na dažďové kvapky. Ja som bola tým dažďom.

Pridala sa aj záhrada, pred mojím užasnutým pohľadom ožívali stromy, okrasné kríky i záhony kvetov. Do vzduchu sa šírili omamné vône.

Potom prišli zvieratá a ja som načisto onemela. Pribehli či prileteli doslova zo všetkých strán – divoké, nespútané. Pri zámku a v záhrade museli nájsť svoje útočisko. Čakali, kým sa opäť obnoví. S vytreštenými očami som sledovala vtáctvo rôznych druhov – od majestátnych orlov po hravé vrabce – mačkovité šelmy, na čele s bielym tigrom, vlky, jelene, líšky, medvede, zajace…

Za nimi plachtili draky, každý iný.

Knihu Svorka pri Vrchu kráľov si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Svorka pri Vrchu kráľov
Žáner: fantasy
Autorka: Ema Novotná
Vydavateľstvo: Mayor, s. r. o
Rok vydania: 2022
Väzba: mäkká
Počet strán: 268
ISBN: 978–80–99994–05–9


O autorke

Ema Novotná sa narodila v roku 2005. Momentálne študuje na všeobecnom gymnáziu. Keď sa práve neučí do školy, vždy si nájde čas na čítanie a písanie. Voľný čas však trávi aj športom alebo s rodinou a priateľmi.

Literatúra ju nesmierne lákala už odmalička. Ako jedenásťročná začala písať o svojich zázračných svetoch. Svorka pri Vrchu kráľov nie je jej prvý román a určite nebude ani posledný. Ak niekto podľahne nádhernému čaru fantázie, nedokáže prestať snívať. Ak niekto v sebe objaví rozprávačský dar a spisovateľský talent, zatúži podeliť sa o svoje sny prostredníctvom slov s druhými. Autorka si pre knižný debut vybrala najobľúbenejší príbeh, starostlivo ho prepracovala a pozýva čitateľa, aby ju nasledoval na fascinujúcu cestu do kúzelnej ríše.


2. apríla 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií