Predstavujeme: Dmitry Glukhovsky: Stanovište 2

Stanovište 2

Vo štvrtok vyšla druhá časť série, ktorej autorom je Dmitry Glukhovsky. Autor známej série o moskovskom metre sa v druhom diele Stanovišťa vracia do jedinečného postapokalyptického sveta a ďalej rozvíja príbeh o hriechu a jeho odčinení, o zodpovednosti a ľudskej bezohľadnosti.


Anotácia

Tisícročná Moskva je zo všetkých strán spoľahlivo chránená stanovišťami a kozáckymi vojskami. Za tromi obrannými kruhmi a za múrmi Kremľa stojí palác, v ktorom Gosudar Imperátor vyznamenáva tých najlepších z najlepších, najodvážnejších z odvážnych, výkvet dôstojníckeho zboru, oporu a nádej monarchie.

Vyvolené kozácke jednotky čoskoro budú musieť opustiť čisté ulice hlavného mesta, vyzdobené na oslavu dňa archanjela Michala, a vydať sa na výpravu do temných miest, ktoré boli kedysi súčasťou veľkého Ruska. No skôr než sa dostanú za mútne vody Volgy a nepreniknuteľný opar nad ňou, musia zistiť, kam zmizli predchádzajúci prieskumníci a prečo sa odmlčali stanovištia na hranici.

Pozná niekto odpoveď? A ak áno, stihne varovať ostatných?

Knihu Stanovište 2 si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 18 % (zľava platí do 27. 10. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ukážka z knihy na listovanie


Podrobnosti o knihe

Stanovište 2 (orig.: The Outpost 2)
Séria Stanovište, 2. kniha
Žáner: scifi, postapo
Autor: Dmitry Glukhovsky
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Preklad: Martin Sliz
Počet strán: 360
Väzba: pevná
ISBN: 9788055182186


O autorovi

Dmitry Glukhovsky (1979) je ruský spisovateľ, rozhlasový a televízny moderátor a bývalý vojnový korešpondent v Izraeli a Abcházsku. V roku 2005 debutoval románom Metro 2033. V Rusku sa kniha stala kultovou a vznikla podľa nej populárna počítačová hra. O dva roky neskôr román získal cenu za najlepší debut na európskom sci-fi stretnutí EuroCon. Jeho voľným pokračovaním je Metro 2034 (IKAR 2011, 2019) a trilógiu uzatvára Metro 2035 (IKAR 2016).


Súvisiace linky

Predstavujeme – Dmitry Glukhovsky: Stanovište

Recenzia – Dmitry Glukhovsky: Stanovište, 1. diel


23. októbra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií