Predstavujeme – Denalea Volkona: Baamiel & Delaila 3

Baamiel a Delaila 1 2 3
Baamiel a Delaila 3

Začiatkom leta prišla na kamenné i virtuálne pulty kníhkupectiev tretia časť štvordielnej série Baamiel & Delaila od slovenskej spisovateľky vystupujúcej pod pseudonymom Denalea Volkona. Fantastický príbeh o láske medzi ľudskou ženou a mužom nevšedných schopností je autorkiným debutom, ktorý nás vtiahne do skrytého, nadprirodzeného sveta Svetla a Temna prostredníctvom konania, myšlienok a pocitov hlavnej hrdinky Delaily.


Anotácia

Tvrdá rana osudu zasiahne Delailu nepripravenú a zmocní sa jej vôle žiť. V určitom momente si Delaila uvedomí, že sa jej dejú zvláštne, nevysvetliteľné veci. Pud sebazáchovy ju prinúti zdvihnúť hlavu z popola beznádeje, vystúpiť z apatie, aby zistila, čo sa to vôkol nej deje a prečo. Kvária ju živé sny, trasie sa v zajatí nejednej nočnej mory, má vidiny a prenasleduje ju záhadný muž s tvárou ukrytou v hlbokej kapucni. Netuší, že plazivý hlas zúfalstva, ktorým neustále narieka jej duša, prebudil pozornosť niekoho výnimočného. Niekoho, kto ju vyláka do zámockého hotela ďaleko od civilizácie, postaví ju pred diabolské ultimátum, zbaví ju možnosti úniku a vtiahne do nebezpečnej hry o jej vlastné srdce. Medzi múrmi starého podivného sídla, v lone krásnej prírody a v žiari plameňov neznámeho ohnivých očí Delaila vyťahuje všetky zbrane, aby sa ubránila tajomnému mužovi, ktorý si hovorí Baamiel, nestratila zdravý rozum a unikla desivému Agielovi, ktorý jej ukáže odvrátenú stranu Baamielovho sveta.

Obálky na knihy kreoval známy výtvarník Gartier, ktorého art-dizajny s nezameniteľným erotickým podtextom sú oslavnou piesňou ženskej krásy.


Úryvok z knihy

Delaila uprela pohľad na mesiac.

Bezpečnostné dvere za Samuelom sa razom pribuchli.

Zamračila sa.

Keď vonku na schodoch sedela s Penemuom, na oblohe visel kosák.

Teraz je mesiac v nove. V tejto fáze jemný kruh svetla vôkol mesiaca zvykol skromne sliepňať, sťaby sa vôkol neho zhŕkli svätojánske mušky. Mesiac nad Castle hotelom však vysielal k zemi žiarivé tajuplné lúče, zdalo sa, že na konkrétne miesto. Delaila sa chvatne rozbehla tým smerom. Čím viac sa blížila k miestu, na ktoré mesiac ukazoval svojím striebristým ukazovákom, tým opatrnejšie našľapovala. Za normálnych okolností by les bol tmavý a nepreniknuteľný, strašil by ju svojou temnotou. Bledé svetlo ju spoľahlivo viedlo krížom k neveľkej zastrčenej čistine.

Spomalila. Načúvala. Nečujne sa zakrádala bližšie a bližšie, prikrčená pri zemi, s hlavou medzi plecami.

Baamiel!

Kľačal uprostred plápolavého kruhu mesiaca. Hlavu mal vyvrátenú k nebu a ruky, zaťaté v päsť, si pritískal na spánky. Na vlasoch a ramenách sťaby sa mu usadil mesačný prach, ktorý mäkko vymaľoval kontúry jeho majestátnych krídel.

Delaile sa marilo, že sa Baamiel prihovára mesiacu, možno sa k nemu utiekal alebo ho vzýval, no nemala čas dlho nad tým hútať, v jej zornom poli sa náhle objavil Penemue.

Podvedome zadržala dych. Penemue sebaisto kráčal k Baamielovi. Jeho krídla boli ako čierny zamat, neprepúšťali svetlo a matne sa leskli v šerých odrazoch skrytých tieňov lesa.

Ruky mu položil na ramená a zatriasol ním. Nepočula, čo mu hovorí. Vari ho chce sklátiť na zem? Baamiel naveľa sklonil hlavu a jeho ruky striasol z pliec. Zakolísal sa na kolenách a skríkol : „Čo sú to za muky?“ Do jeho hlasu sa prebila vážna obžaloba.

Penemue mu nejako ublížil?

Ten sa sklonil k Baamielovi a opäť ho zdrapil za ramená. Tentoraz jeho úmysel Delaila ľahko prečítala. Staval Baamiela na nohy. Potom ho predlaktím udrel do hrudníka, načo Baamiel spravil krok späť a konečne sa na neho pozrel. V zlomku sekundy si boli vo vlasoch. Delaila zaúpela vo svojej skrýši, no v ďalšej sekunde od seba odskočili. Niekde v diaľke zahrmelo. To Delailu prebralo. Ak sa sem privalí búrka rýchlosťou ako včera nad jazero, prepadne ju tma. Nechce zostať v noci sama v lese.

Delaila sa potichučky odkradla z čistiny. Len čo našla prašnú cestu do hotela, rozbehla sa.

Knihu Baamiel & Delaila 3 si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 4 % (zľava platí do 21. 9. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Baamiel & Delaila 3 si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Baamiel & Delaila
3. časť
Žáner: fantasy, romantika
Autorka: Denalea Volkona
Vydavateľstvo: LUDA s.r.o.
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Počet strán: 241
Väzba: pevná s prebalom
ISBN: 9788097380519


O autorke

Volkona je závislá na knihách takmer odmalička. Má svoje obľúbené tituly ako aj autorov, číta rôzne žánre, avšak historická romantická beletria Plamene inkvizície od rebelky Zagorky sú na vrchole jej čitateľského rebríčka. Rovnako vášnivo hlce aj všetky príbehy o A. Dubčekovi. Vlastní zopár vzácnych súkromných rodinných fotografií tohto národniara, ktoré si veľmi cení. Okrem toho rada fotí, posilňuje – prevažne v záhrade a kreslí. Prvé dlhšie príbehy písala už na gymnáziu. Učiteľka slovenského jazyka a literatúry ju v tom čase však veľmi nepodporila slovami, že spisovateľ z nej nikdy nebude. Vyrastala na country, RNB, počúva operu, filmovú muziku aj balkán. Má rada jagermeister (aj becherovku), dobrých ľudí, kávu a more. Nemyslí si o sebe, že je spoločenský typ, snaží sa byť nenápadná a viac počúva ako hovorí. Ľuďom sa pozerá spriama do očí, preto si podaktorí zrejme myslia, že je namyslená, ale to nie je pravda. Nemá problém byť úprimná, ale keďže slová niekedy bodajú viac ako nôž, volí cestu diplomatickej mi­sie.

Je za rovnosť príležitostí, pozitívne myslenie, férovosť a ochranu zvierat. Nerada sa stretáva s pretvárkou, povrchnosťou, pokrytectvom, planými sľubmi, demonštráciou moci z pozície nadradeného a klamstvami. Má za to, že každá žena je krásna.


23. septembra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií