Predstavujeme - China Miéville: An Lan Dan

An Lan Dan

Vo vydavateľstve Monokel pred pár dňami vyšla prvá mestská fantasy Chinu Miévilla, zakladateľa žánru New Weird, určená pre mladších čitateľov a čitateľky, a zároveň prvý preklad tohto kultového autora v slovenčine.


Anotácia

Premýšľali ste niekedy nad tým, kam miznú všetky pokazené, stratené či vyhodené veci? Čo ak niekde za nablýskanými fasádami miest žijú svoj druhý život?

Keď sa najlepšie kamarátky Zana a Diba ocitnú v pivnici starého domu, netušia, že objavili vchod do paralelného Londýna, v ktorom ožívajú veci, rozprávajú knihy, kde sa po oblohe premávajú lietajúce autobusy a po zemi vražedné žirafy. Po stretnutiach s výstrednými obyvateľmi Anlondýna však zisťujú, že zvláštne udalosti, ktoré v poslednom čase zažívali, nie sú dielom náhody, ale súčasťou dávneho proroctva: je Zana skutočne vyvolená zachrániť Anlondýn pred Smogom, jedovatým mrakom, ktorý sa postupne zmocňuje celého mesta?

Knihu An Lan Dan si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ukážku z knihy si môžete prečítať, ak kliknete na tento link.


Podrobnosti o knihe

An Lan Dan
Žáner: urban fantasy
Autor: China Miéville
Vydavateľstvo: Monokel
Rok vydania: 2023
Jazyk: slovenský
Preklad: Barbara Sigmundová
Počet strán: 432
Väzba: mäkká
EAN: 978–80–8234–019–1


O autorovi

China Miéville je britský spisovateľ, zakladateľ žánru New Weird. Medzi jeho najznámejšie diela patria romány Stanica Perdido, Železná rada či Mesto a Mesto. Je trojnásobným držiteľom prestížnej Ceny Arthura C. Clarka a dvakrát získal aj British Fantasy Award. Žije a pracuje v Londýne.


13. júla 2023
Fandom SK - PR
Zdroj informácií