Predstavujeme - Chelsea Abdullah: Zlodej hviezdneho prachu

Zlodej hviezdneho prachu

Na budúci týždeň vo vydavateľstve Ikar vychádza v slovenskom preklade napínavé putovanie inšpirované príbehmi z Tisíc a jednej noci – prvý diel fantasy série Pieskomoria.


Anotácia

Loulie al-Nazari je Polnočná obchodníčka, ktorá hľadá a predáva zakázanú mágiu. Dodržiavaním zákonov sa nikdy netrápila. S pomocou svojho ochrancu, ktorý je mimochodom džin, sa jej však darí unikať pred spravodlivosťou. No keď zachráni život zbabelému princovi, upúta pozornosť jeho mocného otca. Sultán poverí Loulie novou úlohou. Musí preňho nájsť starobylú lampu, ktorá dokáže oživiť vyprahnutú krajinu, v opačnom prípade jej hrozí trest. Loulie vie, že niet cesty späť.

Na nebezpečnej výprave za tajuplným artefaktom ju sprevádza sultánov najstarší syn a jej ochranca džin, ktorý tiež čosi tají. Spoločne čelia útokom nepriateľov a každodenným výzvam. Vo svete, kde sa z príbehu stáva skutočnosť a z ilúzie pravda však Loulie zistí, že nič nie je také, ako sa zdá. Musí sa rozhodnúť, kým sa stane a čo všetko obetuje svojmu cieľu.

Z anglického originálu The Stardust Thief (Orbit, an imprint of Hachette Book Group, New York 2022) preložila Ivana Krekáňová.


Ukážka z knihy

Ukážku z knihy vo formáte PDF si môžete zobraziť, ak kliknete na tento link.

Knihu Zlodej hviezdneho prachu si môžete predobjednať napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 14 % (zľava platí do 29. 2. 2024), pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Zlodej hviezdneho prachu (orig.: The Stardust Thief)
Žáner: fantasy, young adult
Autorka: Chelsea Abdullah
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2024
Jazyk: slovenský
Preklad: Ivana Krekáňová
Počet strán: 520
Väzba: pevná
ISBN: 9788055192475


O autorke

Chelsea Abdullah, americko-kuvajtská spisovateľka, už odmalička vyrastala na príbehoch o tajomných púštnych tvoroch a zákerných (a len niekedy sympatických) hrdinoch. Narodila sa v Kuvajte a neskôr sa presťahovala do Spojených štátov, kde študovala angličtinu na Duquesne University v Pittsburghu. Voľný čas rada trávi hraním videohier, kreslením postáv a hromadením kníh, na ktoré v knižnici nemá miesto. V súčasnosti žije v New Yorku.


16. februára
Fandom SK - PR
Zdroj informácií