Predstavujeme – B. B. Alston: Amari a Noční bratia

Amari a Nocni bratia

Amari Petersová je dvanásťročné dievča, ktoré žije v chudobnej štvrti s mamou a so starším bratom Quintonom. Bystrý a obľúbený chlapec sa však jedného dňa záhadne vyparí a Amari nechápe, prečo sa jeho zmiznutiu nevenuje väčšia pozornosť. Prečo to neodvysielali vo všetkých správach? A prečo ho polícia automaticky podozrieva, že sa zaplietol do niečoho nezákonného? Americký autor B. B. Alston prichádza s pútavým fantasy príbehom s hlavnou dievčenskou hrdinkou, ktorá sa vďaka pátraniu po zmiznutom bratovi dostáva do nadprirodzeného sveta. Amari a Noční bratia je prvou časťou trilógie. Vydavateľstvo IKAR prinesie slovenským čitateľom postupne všetky tri časti.


Anotácia

Amari objaví po záhadnom zmiznutí brata Quintona v jeho skrini tikajúci kufrík s odkazom, že je určený len jej. Quinton pred ňou očividne tajil oveľa viac, než si myslela. Nechal jej pozvánku na letný výcvik v akomsi tajnom Úrade nadprirodzených vecí. Amari netuší, o čo ide, ale je presvedčená, že práve tam sa dozvie viac o bratovom zmiznutí. Musí si však zvyknúť na myšlienku, že čarodejníci či rôzne záhadné tvory naozaj existujú. Amari počas výcviku súperí s najbohatšími deťmi v krajine, ktoré sa už odmalička pohybujú v nadprirodzenom svete. Navyše úrad každému žiakovi zosilní jeho talent na nadprirodzenú schopnosť, aby mu slúžila pri práci. Amarina schopnosť je však zakázaná. Akoby už aj tak dosť nevytŕčala z davu… Popravde, ešte nikdy sa necítila tak osamelo. Lenže ak sa vzdá a nezvládne tri skúšky, možno nikdy nezistí, čo sa stalo jej bratovi.

Knihu Amari a Noční bratia si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 18 % (zľava platí do 12. 4. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Podľa zvuku sa zdalo, že balík je v truhlici. Našťastie, zámok sa už pred niekoľkými rokmi pokazil, takže stačilo iba zdvihnúť veko. Prehrabávala som sa cez nespočetné zodraté fascikle a staré zošity a hľadala čosi, čo by mohlo tikať.

Na samom spodku som našla hlasne tikajúci čierny kufrík a na ňom biely lepiaci papierik, na ktorý Quinton napísal:

Len pre Amarine oči

Kufrík som rýchlo vytiahla z truhlice a položila na podlahu. Čo by v ňom mohlo byť? Lomcovaním som zámky neotvorila, tak som ich skúsila roztiahnuť. Nepodarilo sa mi to. Vtom som si na opačnej strane všimla ďalší papierik.

Otvorí sa o polnoci
v posledný školský deň.

Nasucho som prehltla, srdce mi bilo ako divé. Quinton nikdy nespomenul, že má pre mňa nejaký kufrík. Lenže to písmo bolo bezpochyby jeho.

Možno mi chcel vysvetliť, kde je a čo sa stalo. Už polroka sme išli zošalieť od strachu… Mohol byť toto spôsob, ako ho nájsť?

Pozrela som na Quintonov budík. Takmer štvrť na päť. Do polnoci ostávalo skoro osem hodín. Ktovie, čoho sa vlastne dočkám…


Ukážku z knihy Amari a Noční bratia si môžete aj vypočuť, keď kliknete na tento link – ukážku číta herečka Zuzana Jurigová Kapráliková


Podrobnosti o knihe

Amari a Noční bratia
1. časť série
Žáner: fantasy
Autorka: B. B. Alston
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Preklad: Mariana Olšiaková
Počet strán: 408
Väzba: pevná
ISBN: 9788055182278


O autorovi

B. B. Alston žije v Južnej Karolíne v USA. Amari a Noční bratia je jeho debutové dielo pre mládež, ktoré predstavil na Twitteri s hashtagom #DVPit. Po bleskovom medzinárodnom záujme o knihu si filmové štúdio Universal Pictures zaistilo filmové práva ma jeho dielo. Okrem písania sa Alston rád napcháva sladkosťami a túla sa lesnými chodníkmi.


10. apríla 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií