Predstavujeme - Astrid Lindgrenová: Zbojníkova dcéra Ronja

Zbojníkova dcéra Ronja

Určite si pamätáte na odvážnu a Ronju, zbojníkovu dcéru. Nové vydanie slávnej knihy Astrid Lindgrenovej vás na prvý pohľad zaujme nádhernými obrázkami hrdinov z temného hradu i čarovného lesa.


Anotácia

V noci, keď sa na hrade v čarovnom lese narodila odvážna Ronja, dcéra kapitána zbojníkov Mattisa, zúrila v horách búrka. Blesk udrel do stredu hradu, preťal ho na dvoje a čoskoro sa do druhej polovice hradu nasťahovala nová banda zbojníkov pod velením Borka. Rodiny proti sebe tvrdo a neľútostne bojujú, a ešte neľútostnejšie okrádajú pocestných v tmavom lese.

Ronja a Birk, syn Borkov, sa však spriatelia a chcú rozhnevané rodiny zmieriť. Podarí sa dvom deťom zo znepriatelených zbojníckych bánd v lese plnom divožienok a chlpazlíkov, čo sa pištiac a vreštiac preháňajú po lese, zastaviť vyčíňanie vlastných rodičov?

Knihu Zbojníkova dcéra Ronja si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 12 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Zbojníkova dcéra Ronja si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Ukážka z knihy a náhľad ilustrácií sa vám zobrazí po kliknutí na tento link

Ukážku z knihy si môžete aj vypočuť, číta Matej Landl:


Podrobnosti o knihe

Zbojníkova dcéra Ronja (orig.: Ronja Rövardotter)
Žáner: fantasy, rozprávka
Autorka: Astrid Lindgrenová
Vydavateľstvo: SLOVART
Rok vydania: 2021
Jazyk: slovenský
Preklad: Jana Rakšányiová
Počet strán: 272
Väzba: tvrdá
EAN: 9788055650289


O autorke

Najslávnejšia švédska autorka napísala 75 kníh, ktoré boli preložené do viac ako 100 jazykov. Každý rok vychádzajú jej knihy, za ktoré získala nespočetné množstvo ocenení, nanovo po celom svete. Vo Švédsku sa počas svojho života veľmi aktívne zapájala do verejného života a angažovala sa napríklad v oblasti ochrany práv zvierat. Viac ako 24 rokov pracovala ako redaktorka literatúry pre deti a vydavateľstvo, kde sa venovala detským titulom, sa stalo veľmi úspešným. O jej zážitkoch počas druhej svetovej vojny vyšla vo Vydavateľstve SLOVART kniha Denníky 1939 – 1945.


24. októbra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií