Predstavujeme - Anna Em: Kniha Ohňa – Dračí svet

Kniha ohňa - dračí svet
Anna Em - Kniha Ohňa
Anna Em - Kniha ohňa - Relikvia Immuto

Autorke Anne Em vyšla na konci roka 2021 tretia časť tetralógie Kniha Ohňa s názvom Kniha Ohňa – Dračí svet. Séria sa pomaly, ale isto blíži ku koncu. Už ste zablúdili do slovenského dračieho sveta? Ak nie, je na to ten správny čas.


Anotácia

Lili aj Tútori stoja pred veľmi ťažkou úlohou. Obe strany potrebujú zachrániť ľudí, na ktorých im záleží. Vypravia sa do Dračieho sveta, aby našli tajomný Prameň mladosti, ktorý môže zachrániť ich priateľov. Podarí sa im zvládnuť túto úlohu? A je vôbec Dračí svet miestom, do ktorého sa môžete vydať a čakať, že vám len tak dovolí vrátiť sa domov?

Tútori, na čele so Sandrou, mobilizujú svoje sily a všemožne sa snažia priviesť jedného zo starejších do sveta ľudí.

Všetkých čaká boj, strach, konflikty a láska, pričom netušia, že to najhoršie prichádza na záver.


Ukážka z knihy

Lili sedela v hojdacom kresle a sledovala lúče slnka, ktoré prenikali cez okno a osvetľovali Thomasovu spiacu tvár. Vyzeral tak pokojne, uvoľnene a zdravo, pričom pravda bola úplne iná. Zomieral.

Začal sa druhý deň, odkedy sa vrátili zo základne Tútorov. Ivanova záchrana nedopadla podľa ich predstáv. Podarilo sa jej dostať do základne, oslobodiť Ivana, ale Ondrej bol na nich pripravený a vtedy sa začalo šialenstvo.

Nerada spomínala na ten večer, vyvolával v nej silný smútok, ale myseľ jej to rada vždy pripomínala. Videla Sandru, ktorá na ňu použila svoju schopnosť a presvedčila ju o inej realite. O realite, v ktorej Ondrej chladnokrvne zabil Trystana a ona, aby zabránila najhoršiemu, sa pridala na stranu Tútorov. Našťastie ju bratia s pomocou Lukáša a Petra zachránili.

Ale to by nebol jej život, keby to nepokračovalo ďalej. V lese ju a Ivana dobehol Kristián, pred ktorým musela odhaliť svoju novú schopnosť, aby ich zachránila.

Mohla ho zabiť. Bezvládne ležal pri jej nohách a prosil ju, aby ho ušetrila. Bola presvedčená, že s ním skoncuje, že odstráni zo sveta aspoň kúsok zla, ale osud mal s jeho životom iné plány. Kristián sa jej priznal, že len vďaka nemu sa jej myseľ nerozpadla na malé kúsky a nestratila sa v temnote. Len preto ho ušetrila. Ale aby zažil aj on tú beznádej a utrpenie, ktoré kvôli nemu prežívala v žalári ona, na rozlúčku mu šípom prepichla dlaň. Šípom, ktorý bol nasiaknutý jedom Tútorov, na ktorý neexistoval liek a ktorý ho bude postupne zožierať, až nakoniec zomrie.

Jedom, ktorý teraz koloval aj v Thomasovej krvi a ona mu nemala ako pomôcť. Zatiaľ.

Thomas sa v posteli zamrvil a zaspato otvoril oči. „Ako dlho si tu?“ zašepkal a jemne sa usmial.

„Ani neviem. Rada sa na teba pozerám, keď spíš,“ odpovedala.

„Prestaň, lebo si začnem namýšľať,“ podpichol ju.

„Musím zmeniť svoju odpoveď. Rada sa na teba pozerám, keď si ticho,“ zasmiala sa. „Ale som rada, že máš chuť vtipkovať.“

„A čo iné mi ostáva?“ potichu sa spýtal.

Lili zvážnela. Nechcela si pripustiť, že ho stratí. Nemohla prísť o ďalšieho človeka, na ktorom jej záležalo. Jakubova smrť otriasla ich svetom, zanechala v ich životoch hlbokú a bolestivú ranu, na ktorú neexistoval liek. O Thomasa nepríde.

Knihu Ohňa – Dračí svet si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 9 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Kniha Ohňa – Dračí svet
3. časť série
Žáner: fantasy
Autorka: Anna Em
Vydavateľstvo: Art Floyd
Rok vydania: 2021
Obálka: Anton Antarondol Lenčéš
Väzba: brožovaná
Počet strán: 434
ISBN: 978–80–89889–57–0


O autorke

Tetralógia Kniha Ohňa je prvý knižný počin autorky Anny Em. V roku 2019 jej vyšla jej prvá časť s rovnomenným názvom Kniha Ohňa. Aktuálne sa autorka venuje udržateľnej móde – predajom oblečenia (z certifikovanej organickej bavlny s certifikátom GOTS) s minimalistickými a nadčasovými motívmi.


V sérii Kniha Ohňa dosiaľ vyšli tieto časti:

Kniha Ohňa (1. časť)

Kniha Ohňa – Relikvia Immuto (2. časť)


4. marca 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií