Predstavujeme – Adriana Bolyová: Hierarchia tmy

Hierarchia tmy

Začínajúca fantasy autorka Adriana Bolyová vstupuje na knižný trh naozaj odvážne. Debutuje rovno prvou časťou knižnej série s názvom Hierarchia tmy, na ktorej pokračovanie (Hierarchia svetla) sa čitatelia môžu tešiť už tento rok. Na svojej webovej stránke o sebe autorka píše, že už odmalička neznášala obmedzenia sveta, a preto si vytvorila vlastný paralelný vesmír vo fantasy literatúre. Napriek mladému veku nie je úplným nováčikom, literárne tvorí už desať rokov. Preto je jej debut pomerne vyzretým dielom. Jej inšpiráciou sú americkí fantasy autori Alison Goodman, Patrick Rothfuss a Brandon Sanderson. Pri tvorbe sa však rada necháva ovplyvniť aj Ďalekým východom, ku ktorému má vrúcny vzťah. Všetci slovenskí fanúšikovia fantasy literatúry sa môžu tešiť na dobrodružnú cestu za nadpozemskými silami v knižnej sérii, ktorú včera odštartovala novinka Hierarchia tmy z vydavateľstva I­KAR.


Anotácia

Radana Vranická sa naučila načúvať vnútornému hlasu, ktorý sa jej ozýva od osemnástych narodenín. Radí jej, predvída budúcnosť, pozná pravdu o každom človeku. Keď ju uprostred horúceho dňa v Prahe napadne démon, vďaka hlasu intuície sa jej podarí uniknúť. Na pomoc však prichádza aj oveľa väčšia záhada – žena, vyslaná Západným démonologickým spoločenstvom. Odvádza Radanu do Innsbrucku, do sídla organizácie, ktorá profituje z kontaktu s všemocnými bytosťami. Tie však s ľudstvom nepaktujú zadarmo.

S neznámym krvilačným svetom, ktorý sa skrýva pod povrchom modernej doby, je Radana nezvratne prepojená. Kým hrozba ešte drastickejšieho Východného spoločenstva stále narastá, Radana čelí aj nadpozemským silám. Ak chce zachrániť seba aj svojich blízkych, ostáva jej jediná a najhoršia možnosť – stať sa skutočnou démonologičkou.


Autorka o knihe

Odmalička v knihách hľadám niečo, čo nemôžem zažiť v skutočnom živote. K fantasy ma raz dávno priviedlo obrovské sklamanie, že naozaj nikdy neuvidím draka, nikdy sa nevrátim v čase a nikdy nezabránim tomu, aby bol svet ovládnutý čiernou mágiou. Ibaže by…

Dlhé roky som siahala po knihách fantasy autorov a prežívala to, čo vo vymyslených svetoch túžili prežiť oni. Aj keď som sa pri ich príbehoch stala čarodejnicou, dračou jazdkyňou alebo elfskou pomstiteľkou, stále som si len „požičiavala“ fantastické zážitky iných. Napadlo mi, že vytvorím vlastný svet. Taký, ktorý bude, ako sa povie, presne moja šálka kávy. Takto vznikla aj Hierarchia tmy. Je to môj osobný fantasy lunapark plný zázrakov, nadprirodzena, osudových momentov, záhad a hlavne napínavej zábavy. Dúfam, že si ho čitatelia vychutnajú rovnako ako ja.

Knihu Hierarchia tmy si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 18 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Hierarchia tmy si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Hierarchia tmy
Žáner: fantasy
Autorka: Adriana Bolyová
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2021
Počet strán: 352
Väzba: pevná
ISBN: 9788055178011


O autorke

Adriana Bolyová sa narodila a vyrastala v Komárne. Na Univerzite Komenského v Bratislave vyštudovala slovenský jazyk a literatúru a knihami sa s láskou obklopuje nielen doma, ale aj v práci. V súčasnosti žije v Senci, kde nedávno dokončila fantasy trilógiu s prvým dielom Hierarchia tmy. O tom, ako príbeh vznikal, či o jej nových textoch sa dočítate viac na autorkinej webovej stránke.


Pozrite si trailer na knihu Hierarchia tmy


9. júna 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií