Predistroconovské čriepky

Čo si pre vás prichystala Fantázia

plagat-istrocon-comicssalon2009

Sobotné poobedie je ako stvorené na relaxovanie. Niekto relaxuje čítaním, iný spaním, či podriemkavaním, pre niekoho poobedňajší relax predstavuje sledovanie seriálov. Fantázia pre návštevníkov festivalu pripravila netradičný relax, ktorý tak často nezažijete. Príďte v sobotu relaxovať do obývačky Fantázie a zažite naživo maliarske umenie Martina Plška a Michala Ivana (veľmi ochotne vám podpíše plagát festivalu, ktorý nájdete v špeciálnej istroconovskej miniFantázii). Títo ++maliari vám naživo predvedú svoje umenie++ so štetcom v ruke a plátnom na stene. Ale nielen olejom je človek živý a tak nádejný talent a veľký obdivovateľ Michala Ivana – Pavol Červeniak – predvedie svoje umenie práce s ceruzou.

Ako už minulý týždeň na svojom blogu avizovala Aneta „Riddick“ Čižmáriková, pripravuje na Istrocon prednášku, ktorá nám odkryje spoločné znaky takých hitov, ako je Pán prsteňov, Hviezdne vojny, či Harry Potter. A aby prednáška nenudila, Riddick pripravila spolu s členmi šalianskeho scifi klubu SAFA improvizované scénky. No kto by si už nechal ujsť ++vydavateľa časopisu Fantázia v role Dartha Vadera, či Sauronovho oka++?

Prekladateľ je buď neznámy alebo zatracovaný. V druhom prípade ide o prekladateľa, ktorého preklad knihy je porovnávaný s inojazyčným prekladom, v ostatných prípadoch je to prvý prípad. Ako sa na to pozerajú prekladatelia samotní? Počas piatku a soboty vám o tom a mnohom inom porozprávajú prekladatelia: Lucia Halová (Súmračná sága), manželia Gálisovci (Plochozem, Voľný pád v Podzemí, Upírske denníky) a Milan Kopecký (Záhrobná kniha). Na čom práve pracujú, aké sú ich sny a čo im vadí na prekladateľoch otvorene priznajú počas živých rozhovorov s prekladateľmi pod taktovkou Ivana Pullmana. A neváhajte sa pridať do diskusie, pre tých, čo sa aktívne zapoja máme prichystané prekvapenie.


7. septembra 2009
Fandom SK - PR