Pozvánka: Zabudnuté remeslá na Červenom Kameni

festival zabudnutych remesiel

Ak ste autormi alebo čitateľmi historickej fantasy, nepremeškajte príležitosť vychutnať si prostredie stredoveku na vlastnej koži, zabaviť sa a čo – to sa aj naučiť. Navštívte Festival zabudnutých remesiel, ktorý sa koná 4. – 5. 7. 2015 na hrade Červený Kameň. Tam sa budú diať veci!


Viete ako vzniká drevená miska na ručne poháňanej replike stredovekého sústruhu? Ako sa z kusu včelieho vosku stane krásna a funkčná sviečka alebo ako premeniť hrudu blata na keramický hrniec? To je len malý výber toho, čo uvidíte. Množstvo zaujímavých remesiel z dôb dávno zabudnutých, ale aj tie, ktoré dodnes ovládajú starí dedinskí majstri. Nástroje, aké dnes už nikde nenájdete v rukách remeselníkov, dokážu zázraky. Spoznajte remeslá, o akých ste možno nikdy nepočuli, a niektoré z nich si budete môcť aj vyskúšať.

Festival zabudnutých remesiel ponúka jedinečný koncept predstavení, ktoré sa budú odohrávať priamo okolo vás, a tak sa prežívanie stredovekého života stáva úplne novým a originálnym zážitkom. Vstúpte do sveta stredoveku a razom sa ocitnete uprostred stredovekého trhoviska. Budete vtiahnutí do sveta plného radosti, umenia, všakovakých vôní, no taktiež aj intríg. Môžete byť svedkami procesu so zlodejom, vysadnúť na somárika či spolu s vašimi deťmi okúsiť dobýjanie slameného hradu. Nevyhnete sa tiež stretnutiu s honosne odetými mešťanmi, ziskuchtivými obchodníkmi, zručnými remeselníkmi či s otrhanou spodinou.

Príďte a uvidíte.

Podrobný program podujatia


Zdroj informácií a mapa: Podmevon.sk.

Web podujatia: Festival zabudnutých remesiel.


2. júla 2015
Fandom SK - PR