Pozvánka: VIECC Vienna Comic Con - väčší, lepší, kolosálny

VIECC banner

Tešíte sa na herecké hviezdy ako Jeri Ryan (známa napríklad ako Siedma z Deviatich v Star Trek: Voyager), Kristian Nairn (zhovorčivý Hodor z Hier o tróny), Mark Pellegrino (Lucifer zo Supernatural), Gemma Whelan (Asha/Yara Greyjoy z Hier o tróny)? Alebo by ste sa radšej stretli s komiksovými hviezdami ako Achdé (Lucky Luke), Adam Hughes (DC Comics, Marvel Comics), Andy Price (My Little Pony) a inými? Obdivujete známych cosplayerov ako Yaya Han?

Organizátori VIECC Vienna Comic Conu pre vás pripravujú 23 000 metrov štvorcových plných komiksu, zábavy, cosplayu a hier. Až 25 000 očakávaných návštevníkov sa môže tešiť nielen na spomenutých hostí, ale aj na práce stovky umelcov v Artist Alley a II. VIECC šampionát v cosplay.


Počas víkendu 19. – 20. novembra 2016 sa v rakúskej Viedni bude konať VIECC Vienna Comic Con. Ide o druhý ročník tohto zábavného podujatia, ktoré sa realizuje v spolupráci Reed Exhibitions a ReedPOP, organizátormi Newyorského Comic Conu, Star Wars Celebration a ďalších povestných popkultúrnych eventov všade po svete.

Domov pre geekov, nerdov a fanúšikov

VIECC je o filmoch, televíznych seriáloch, komikse, komiksových autoroch, cosplayi a hrách. Práve preto sa VIECC na dva dni stane domovom pre geekov, nerdov a fanúšikov, ktorí sa tu zídu zo všetkých kútov sveta bez ohľadu na svoje zaradenie v reálnom živote. Pripravte sa na fascinujúcu atmosféru s tisíckami fanúšikov v kostýmoch z hier alebo oblečených ako postavy z obľúbených filmov a seriálov.

Hviezdy zo seriálov, filmov a komiksoví umelci

Úplne po prvý raz zavíta do Viedne Jeri Ryan (Star Trek: Voyager; Boston Republic; O. C. California). Spoločnosť jej budú robiť Mark Pellegrino (Supernatural, Lost, Dexter, Quantico) a Kristian NairnGemmou Whelan (Game of Thrones). Nebudú tu chýbať ani svetovo známi autori komiksov: Achdé – populárny komiksový výtvarník (Lucky Luke), Chris Hamer (Urbnpop – Byron the One Eye Monster) a Adam Hughes. Zlatým klincom VIECC bude Andy Price, hlavný výtvarník megaúspešného My little Pony: Friendship is Magic.

Artist Alley a Cosplay v plnej veľkosti a paráde

Alej umelcov na VIECC 2016 bude úžasná! Svoje práce bude vystavovať viac než 100 výtvarníkov. A po druhýkrát sa na VIECC bude konať súťaž v cosplayi VIECC Championships of Cosplay, čo je najväčšou a najprestížnejšou kostýmovou súťažou v strednej a východnej Európe. Jednou z porotkýň bude cosplayová ikona Yaya Han. Ide o jednu zo zastávok „Quest for the Crown,“ svetového šampionátu v cosplayi ReedPOPu, ktorý celebruje najlepšie cosplayové modely z celého sveta. The VIECC šampión „Best in show“ zabojuje v apríli 2017 v Chicagu za VIECC o titul „Crown Champion of Cosplay“ (všetky náklady na cestu mu budú preplatené).


Trailer na VIECC Vienna Comic Con 2016


Viac informácií a info k predaju lístkov nájdete na stránke VIECC, v prípade záujmu o lístky treba konať rýchlo, kým sa vypredajú.

Aktuálne podrobnosti o cone sa dozviete aj na jeho facebookovskej stránke alebo na na Twitteri: @VIECCVienna #VIECC či na Instagrame.


Zdroj: Reed Exhibitions


21. októbra 2016
Fandom SK - PR