VIECC Vienna Comic Con 2021: Viac hviezd, viac akcie, väčšia rozloha - ZMENA

VIECC logo
Anna Shaffer
Kevin McNally
Mirka Andorfo
Graham McTavish

UPDATE 10. 11. 2021: Po uzávierke tohto článku prišla informácia z agentúry CHAPTER 4 Slovakia s.r.o., že z dôvodu aktuálnej pandemickej situácie, ako aj protipandemických opatrení boli organizátori VIECC a VCA nútení podujatie presunúť o rok na dni 19. – 20. november 2022.


VIECC Vienna Comic Con a VCA Vienna Challengers Arena sú späť. Spoločne sa uskutočnia vo Viedni – v Messe Wien v dňoch od 20. do 21. novembra 2021.


Svoju účasť už potvrdilo mnoho medzinárodných superhviezd a bude ich viac ako kedykoľvek predtým. Herci Kevin McNally, Christopher Lambert a Anna Shaffer budú rozdávať podpisy, komiksoví umelci Mirka Andolfo, Donny Cates a Marco Castiello budú predvádzať svoje umenie a „selfie“ si budete môcť spraviť s velikánmi cosplay ako Taryn, Danny McFly a Sayuri. A to je len malá ochutnávka tohtoročného zoznamu hostí. To, čo robí tento ročník ešte výnimočnejším je najväčšia Alej umelcov (Artist Alley) v Európe, s viac ako 200 umelcami 16 národností.

Zoznam hviezd pre rok 2021 je senzačný. Pozvanie na VIECC Vienna Comic Con prijalo viac hviezd ako kedykoľvek doteraz. Fanúšikovia sa môžu tešiť na hviezdy Game of Thrones (Hry o tróny), Harry Potter, The Umbrella Academy, The Witcher (Zaklínač), Outlander, Hobbit, Preacher, ale tiež na absolútne legendy ako Highlander Christopher Lambert, či „It's-a me, Mario!“ Charles Martinet a ďalší.


Slávny pirát z Karibiku Kevin McNally

Kevin McNally sa preslávil stvárnením postavy Joshamee Gibbsa, pravej ruky legendárneho Kapitána Jacka Sparrowa. Po boku Johnnyho Deppa si zahral vo všetkých Pirátoch z Karibiku. Svoj filmový debut zaznamenal Kevin McNally v roku 1977 v bondovke The Spy Who Loved Me (Agent, ktorý ma miloval). Neskôr si zahral aj v Johnny English, The Raven, Legend, Phantom of the Opera, či Valkyrie (Valkýra), kde sa objavil po boku Toma Cruisa. Fanúšikovia budú mať možnosť Kevina vidieť a stretnúť v panelovej diskusii, ale aj na autogramiáde.


Ospevovaní komiksoví umelci: Batman, Harley Quinn, Marvel Comics

Americká komiksová superhviezda and „bad boy“ Donny Cates naživo! Aktuálne pracuje na remake Thora od Marvelu, ale na konte má aj tituly ako Venom, Cosmic Ghost Rider, Death of the Inhumans, Redneck, Guardians of the Galaxy a Babyteeth. Zastaví sa aj Mirka Andolfo, z ktorej pera vzišli tituly ako Wonder Woman, Harley Quinn, Catwoman, Bombshell či Green Arrow. Mirka ilustrovala tiež dve vydania oceňovanej série MS. MARVEL od Marvel Comics. Návštevníkov svojou prítomnosťou poteší aj Marco Castiello, ktorý kreslil pre Star Wars, Captain America Annual, Batman Beyond, Perry Rhodan a Ant-Man.


Dve novinky na VIECC Vienna Comic Con 2021

Podujatia sa po prvý raz zúčastnia aj fenomenálni dabingoví herci. Naživo budete počuť hlasy Luke Skywalkera (Hans-Georg Panczack), princeznej Lei (Susanna Bonaséwicz), Rona Weasleyho (Max Felder) a Jean Kirschstein (René Dawn-Claude).

Druhou novinkou budú repliky stíhačiek Tie-Fighter a X-Wing, známych zo Star Wars, s interaktívnymi kokpitmi. Návštevníci sa budú môcť usadiť a vyskúšať si, aké je to pilovať legendárne stroje zo vzdialených galaxií.


Autori fantasy budú predčítavať na pódiu

Organizátori tento rok pripravili aj pódium pre autorov žánru fantasy. Viac než 12 autorov bude v spolupráci s PAN Phantastik Autoren Netzwerk, predčítavať na špeciálnom pódiu. Chýbať nebude ani preslávený Kai Meyer.


Na svoje si prídu aj deti

Tento roku prišli organizátori VIECC aj s programom pre rodiny s deťmi. K populárnej súťaži Kids Cosplay Contest, pribudne na VIECC Vienna Comic Con aj tanečná súťaž Cosplay Dance Battle, a šou vo Fighting Arena, HASBRO Nerf Tunnel a the osvedčené klasiky ako maľovanie na tvár, skákací hrad a šmykľavka.


VIECC a VCA väčšie ako kedykoľvek pred tým

Po minuloročnej „korona pauze“ sa tohtoročné VIECC and VCA uskutočnia v halách A a B, vrátane kongresového centra. To znamená o 30 % viac miesta pre návštevníkov, cosplayerov, komiksových umelcov, autorov fantasy, filmových hviezd a ďalších.

Poznámka: Podujatie prebehne v súlade so všetkými aktuálnymi zdravotnými a bezpečnostnými COVID opatreniami.


Viac podrobností najdete na stránke VIECC Vienna Comic Con 2021.


Foto: VIECC 2021


10. novembra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií