Pozvánka: V Námestove sa bude čítať fantastika

Autorske_citania_Namestovo_2015

Pozývame vás na IV. ročník Námestovských literárnych čítaní, ktorý sa koná 5. 10. 2015 v Námestove, kde budú zo svojej tvorby čítať aj dvaja slovenskí autori fantastiky – Alexandra Pavelková a Rastislav Weber.


Námestovské autorské čítania chcú pritiahnuť dnešných mladých ľudí k súčasnej slovenskej poézii a próze. IV. ročník oproti predchádzajúcim ročníkom bude žánrovo pestrejší, zúčastnia sa ho poprední slovenskí básnici Ján Litvák a Marian Milčák, spisovateľ Juraj Šebesta, z mladšej generácie Kamila Šebestová, ktorá píše o problémoch súčasných mladých ľudí. Žáner fantasy budú zastupovať spisovatelia Alexandra Pavelková a Rastislav Weber. Z Oravy sa predstavia svoju tvorbu Medard Slovík a ilustrátor Miro Knap.

Pri autorských čítaniach v predchádzajúcich ročníkoch sa podarilo vytvoriť tvorivú atmosféru, že študenti zistili, že aj hodina slovenčiny môže byť zábavná. Záujem študentov o autorské čítania má stúpajúci trend. V predchádzajúcich ročníkoch sa ukázalo, že niektorí študenti sami píšu, a preto sa pýtajú aj na konkrétne záležitosti spojené s písaním.

Autorské čítania budú súbežne prebiehať v priestoroch Mestskej knižnice v Námestove a vybraných stredných školách v Námestove. Dramaturgiu týchto podujatí budú mať na starosti pracovníci Mestskej knižnice v Námestove, ktorí majú dlhoročné skúsenosti s organizovaním takýchto literárnych stretnutí.

Podujatie sa koná s podporou Ministerstva kultúry SR.


Podrobný program a profily účinkujúcich si môžete pozrieť na stránke IV. ROČNÍKA NÁMESTOVSKÝCH AUTORSKÝCH ČÍTANÍ


25. septembra 2015
Fandom SK - PR