Pozvánka: Stredoveké hry v Hlohovci

stredoveke dni v hlohovci

Pozývame vás na Stredoveké dni, ktoré sa budú konať od 24. do 26. júna 2016 sa v zámockej záhrade v Hlohovci.

Do Hlohovca sa už po tretíkrát vráti stredovek. Historické kostýmy, živá stredoveká hudba, šermiarske súboje, gladiátori, ohňová show a súťaže. Toto všetko a ešte oveľa viac budete mať možnosť vidieť a zažiť na tomto podujatí.

Po úspešných dvoch ročníkoch si organizátori v programe pripravili viacero noviniek. Pribudnú náučno-dejepisné bloky pre školy, ktoré začnú v prvý deň festivalu, v piatok 24. 6. v dopoludňajších hodinách. Priaznivci podujatia sa môžu tešiť na rozšírenie festivalu z pôvodných dvoch na tri dni. Tú pravú atmosféru starých čias spestrí živá stredoveká hudba, ktorá bude viacerými vstupmi spríjemňovať čas návštevníkom podujatia. Do Hlohovca zavítajú aj „šermiarske etúdy“ z Moravy. Predvedú nám majstrovstvo od utajovaných sekov nemeckých majstrov, cez cit pre tempo Talianov, až po tanečnú eleganciu španielskeho šermu. Najväčšou perlou v programe budú tento rok Landsknechti a veľmi dobre známi Gladiátori.

Landsknechti predstavujú najlepšie vojenské jednotky jeho veličenstva cisára Ferdinanda Habsburského, ktoré sa neraz postavili obávanej švajčiarskej pechote, Francúzom či Turkom. Scénka plná farieb, dymu, výbuchov, a bojového ryku. Piesok arény rozvíria nohy udatných mužov – Gladiátorov. Necháte svoj palec dole alebo ho na znak priazne vztýčite? Pribudnú aj skvelí žongléri, fakíri a návštevníkmi veľmi obľúbená ohňová show, ktorá bude večernou bodkou a ukončením festivalového dňa. V areáli Zámockej záhrady tiež nájdete pestrú ponuku tradičných jedál a nápojov, historických remeselníkov aj predajcov. Na zámockom jazierku bude opäť možnosť člnkovania. Pod taktovkou Vlastivedného múzea v Hlohovci sa zopakuje úspešný Zámocký poznávací okruh.

Pod týmto linkom nájdete Podrobný program Stredovekých dní v Hlohovci 2016.

Stredoveké dni sú nielen dobrou príležitosťou ako sa dozvedieť viac o histórii Hlohovca, ale aj príjemným miestom na strávenie času s rodinou a priateľmi.


Zdroj: PodmeVon.sk.


24. júna 2016
Fandom SK - PR