Pozvánka: SlavCon 2017

sc17 plagat
SC_foto_beseda
SC_foto_Rustiqua
SC_foto_starwars
SC_foto_tabor

Srdečne pozývame všetkých geekov a fanúšikov dobrých kníh, filmov, seriálov, komiksov a hier na fantastický festival SlavCon, ktorý sa koná už po jedenásty raz, a to 28. – 30. apríla 2017. Tohoročnú tému Pod hviezdnou oblohou netreba brať príliš doslovne, pretože účastníkov conu zastreší Dom kultúry Dúbravka na Saratovskej 2A v Bratislave, vďaka spolupráci s Mestskou časťou Bratislava – Dúbravka. Usporiadatelia robia všetko preto, aby SlavCon bol v nových priestoroch opäť taký legendárny, ako si ho pamätáte. Zapíšte si preto do kalendárov už dnes, že posledný aprílový víkend strávite vo víre fantasy, sci-fi, histórie a popkultúry!

Program

Aj tento rok bude program naozaj bohatý a zaujímavý. Tešiť sa môžete napríklad na Ďura Červenáka, ktorý v sobotu pokrstí svoju knihu Oceľové žezlo. Môžete si vypočuť výklad o cestovateľoch časom, o artefaktoch vo svete J. R. R. Tolkien či úvode do marvelovského sveta komiksov. Medzi hosťami, ktorí spestria program svojimi prednáškami, sa môžete porozprávať s Petrou Neomillnerovou, Františkou Vrbenskou, Alexandrou Pavelkovou, Líviou Hlavačkovou a ďalšími spisovateľmi. Pobesedovať si môžete aj s vydavateľstvom Artis Omnis a suitou jeho autorov. Hlavu si môžete vyvetrať pozorovaním hviezd s odborníkmi z planetária alebo návštevou historického tábora skupiny Rád sv. Galahada, či postapokalyptického táboraJunktown, ktoré sa budú nachádzať pred budovou DK Dúbravka. V sprievodnom programe si vypočujete koncerty kapiel Vrbovskí víťazi a Five Leaf Clover. Aktívnejších a neposednejších dozaista pritiahne jugger (trochu šialená postapo rugby), tradičný metlobal, systema specnaz, chladné zbrane alebo vás dostanú všemožné workshopy, napríklad workshop swingového tanca či steampunkového bojového umenia gentlemanov Bartitsu. Nesmieme zabudnúť ani na ohňovú show od skupiny Inspinia, ktorá bude tradičným zlatým klincom sobotňajšieho večerného programu! Na stránke SlavConu nájdete podrobný rozpis programu festivalu v niekoľkých súbežných líniách.

Vstupné

Lístky sa tento rok dajú zaobstarať rýchlosťou svetla – nákupom online prostredníctvom služby Tootoot. Bratislavčania sa môžu zastaviť aj v Madmaxonshope na Heydukovej 5.

Vstupenka na celý festival stojí v predpredaji 12 Eur, na mieste si ju môžete kúpiť za 14 Eur, prípadne za 8 len na nedeľu.


Festival SlavCon organizujú voľnočasové združenia Spoločenstvo Tolkiena a Scifi-Guide v spolupráci s Mestskou časťou Dúbravka. Za finančnú podporu ďakujeme Nadačnému fondu Telekom pri Nadácii Pontis. Festival pripravujú dobrovoľníci vo svojom voľnom čase, ak chcete pridať ruku k dielu, ozvite sa nám mailom na staff@slavcon.sk.

Tešíme sa na vás na SlavCone!


Základné informácie o festivale

Termín konania: 28. – 30. apríla 2017
Začiatok: v piatok 28. apríla o 14:00
Miesto: Dom Kultúry Dúbravka, Saratovská 2A, Bratislava
Organizátori: OZ Spoločenstvo Tolkiena, OZ Sci-Fi Guide a Mestská časť Bratislava-Dúbravka
Viac info na: oficiálnej stránke Slavconu, facebookovskej stránke festivalu, e-mailom: slavcon@slavcon.sk


Zdroj: SlavCon


13. apríla 2017
Fandom SK - PR