Pozvánka: Nipponfest a Hangukon 2016

hangukon-nipponfest 2016-poster

Dva kultúrne festivaly – Nipponfest a Hangukon vás počas chladného novembra od 11. do 13. 11. 2016 na chvíľu prenesú do exotickej Ázie. Pritom nemusíte nikam cestovať a ak, tak len do Bratislavy, do Domu kultúry Zrkadlový háj. Vďaka bohatému programu si každý návštevník nájde niečo zaujímavé, či už pôjde o skalného fanúšika ázijskej kultúry a popkultúry alebo náhodného okoloidúceho.

Program začína v piatok večerným premietaním filmov z ázijskej produkcie. Od soboty sa návštevníci môžu tešiť na zaujímavé prednášky, premietanie hraných filmov a anime. Nebudú chýbať interaktívne workshopy – napríklad kurz kaligrafie pod vedením poprednej japonskej kaligrafky pôsobiacej v Európe pani Seiko Ginšó. Zopakujeme si aj tvorbu japonských kvetinových aranžmá ikebana v réžii Japonského centra a novinkou bude workshop japonského čajového obradu. Návštevníci môžu uvidieť prezentáciu tradičných japonských bojových umení či prednášku malého divadla Kjógenu a večer sa zabaviť na diskotéke na k-popovú nôtu s DJ Ondrom.

Samozrejmosťou sú súťaže plné zaujímavých cien, v ktorých môžete predviesť nielen svoju kreativitu a zručnosť, ale aj dobrodružnú povahu. Súťažiť sa bude o najlepší kostým – cosplay; najlepšiu kórejskú fanfiction poviedku; v k-pop conteste si zmerajú sily jednotlivci či skupiny pri coverovaní choreografií k-popových skupín a populárny Nipponquest súťažiacich potrápi niekoľkými interaktívnymi úlohami. Minulý rok úspech zožala súťaž v jedení rezancov, aj tento rok sa budeme súťažne napchávať – kto z vás už ochutnal kórejské pikantné jedlo tteokbokki? Viac o festivalových súťažiach sa dočítate v sekcii Súťaže na našich weboch.

Zahrať si budete môcť aj spoločenské hry ako dobre známy madžong (angl. mahjong) či menej známe šógi (japonská obdoba šachu) alebo go (japonská strategická dosková hra), k dispozícii však bude aj kopa iných stolových hier.

V obchodíkoch s komiksmi, knižkami, módnymi doplnkami a filmovým, seriálovým, anime a manga merchom si nakúpite jedinečné festivalové suveníry.

Vstupenky na mieste na všetky tri dni zakúpite za 15 €. Vlastníci ZŤP majú vstup zdarma, treba sa preukázať preukazom. Ubytovanie pre návštevníkov mimo Bratislavy zabezpečia ubytovacie zariadenia v blízkosti DK Zrkadlový háj.

Aj tento rok Vám Nipponfest a Hangukon 2016 sľubujú víkend nabitý exotikou, zábavou a jedinečnou atmosférou!


Začiatok podujatia: 11. 11 .2016 od 19:00
Koniec podujatia: 13. 11. 2016
Miesto konania: Dom kultúry Zrkadlový háj, Rovniankova 3690/3, Bratislava
Vstupné: 15 € na 3 dni


Súvisiace linky

Oficiálne stránky Nipponfestu

Oficiálne stránky Hangukonu

Facebooková stránka Nipponfestu

Facebooková stránka Hangukonu


Zdroj: Dada Baroková, Nipponfest & Hangukon, ázijské kultúrne festivaly


4. novembra 2016
Fandom SK - PR