Pozvánka: Na Comic-Con Prague 2021 dorazí Christopher Lambert, Julian Glover a Jason Aaron

Comic-Con 2021 (1)
Christopher Lambert_AGENT_08
Jason Aaron-2929
Julian_Glover_AGENT_01

Druhý ročník Comic-Conu Prague prebehne v termíne 12. do 14. februára 2021 v pražskom O₂ universe. Celosvetovo obľúbený festival sa zameriava na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy predovšetkým v žánri sci-fi, fantasy a hororu. Z hercov už potvrdil účasť Christopher Lambert, Julian Glover, z komiksových tvorcov Jason Aaron.


Comic-Con Prague vychádza z osvedčeného zahraničného konceptu, ktorá je obľúbený po celom svete a má za sebou dlhú históriu. Prvý sa konal už v roku 1970 v USA. Comic-Con Prague 2021 ponúkne fanúšikom sci-fi, fantasy a hororu veľmi pestrý a bohatý program, ktorý zahŕňa nielen stretnutie s filmovými hercami a ďalšími umelcami a besedy s nimi, ale aj premietania, workshopy, súťaže, výstavy, cosplay, hranie videohier či stolových hier.

„Na druhý ročník sa veľmi tešíme, prípravy sme započali bezprostredne po skončení prvého ročníka. Už teraz máme potvrdenú účasť hollywoodskych hviezd a s ďalšími rokujeme. Prezradiť môžem napríklad návštevu herca Christophera Lamberta, ktorého fanúšikovia poznajú predovšetkým vďaka úlohám Connora MacLeoda vo filmovej sérii Highlander a lorda Rydena vo filme Mortal Kombat. Ďalej privezieme herca Juliana Glovera, ktorého preslávili úlohy vo Star Wars: Impérium útočí, vo filme Indiana Jones a posledná krížová výprava alebo v seriáli Hra o tróny,“ prezrádza Václav Pravda, programový riaditeľ festivalu, Zo zahraničných komiksových tvorcov dorazí Jason Aaron, ktorý sa preslávil spoluprácou s DC a Marvel. V súčasnej dobe sa v Marveli venuje reštarte komiksovej série Star Wars. Hviezdnych hostí a sprievodný program budú organizátori oznamovať postupne. Tentoraz by si návštevníci určite nemali nechať ujsť prehliadku výstavy s tematikou Star Trek.

Záštitu nad Comic-Con Prague 2021 opäť prevzal Zdeněk Hřib, primátor hlavného mesta Prahy, ktorý o akcii hovorí: „Minulý ročník Comic-Conu bol parádny, spomínam na môj kostým rytiera Jedi z Hviezdnych vojen. Som rád, že môžeme podporiť aj druhý ročník tejto akcie. Verím, že sa akcia aj tentoraz vydarí a všetci si odnesú nezabudnuteľné zážitky. Comic-Con is coming.“

„Na prvý ročník Comic-Conu Prague dorazilo neuveriteľných 23-tisíc fanúšikov, čo predčilo všetky naše očakávania. Sme pripravení kapacitu ešte navýšiť, zároveň ale myslíme aj na možný vývoj pandémie u nás. Preto pracujeme aj s náhradným termínom, na ktorý by sme v prípade potreby akciu presunuli. Každopádne nechceme fanúšikov zarmútiť a pripraviť ich o druhý ročník tejto jedinečnej akcie,“ uzatvára Pavel Renčín, marketingový riaditeľ Active Radio, ktorej produkčná divízia NoLimits akciu spoluorganizuje.

Vstupenky je možné zakúpiť si v sieti Ticketmaster, v ponuke budú opäť zberateľské a VIP vstupenky.


Novinky a aktuality o akcii môžete sledovať na webe conu a sociálnych sieťach:

Comic-Con Prague,

na facebookovskej stránke Comic-Con Prague

aj na instagramovej stránke Comic-Con Prague, kam budú postupne pridávané nové podrobnejšie informácie.


Zdroj a foto: Active Radio a.s, spoluorganizátor Comic-Conu Prague


16. septembra 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií