Pozvánka na besedu: Do Bratislavy zavíta Parstelvan, lyrická fantasy v rozprávkovom šate

Parstelvan - pozvanka
Silvia Zeumerová
Parstelvan - obálka

Fanúšikov fanastiky pozývame na besedu so Silviou Zeumerovou o jej knihe Parstelvan. Podujatie sa uskutoční v utorok 29. januára 2019 o 18.00 hod. na Obchodnej 26 v bratislavskom kníhkupectve Martinus. Autorkin lyrický fantasy román je na trhu od konca minulého roka, no jeho púť sa začala už omnoho skôr. O tom a aj o mnohom ďalšom sa môžete dozvedieť priamo na besede.

Debut Silvie Zeumerovej upútal najskôr vizuálne. Trailer, ktorý informoval o novom slovenskom fantasy románe, tu bol už pred štyrmi rokmi. Kniha sa dočkala vydania vlani a bola hneď aj pokrstená na knižnom veľtrhu Bibliotéka 2018. Vyšla vo vydavateľstve Lindeni pod strechou vydavateľského domu Albatros. Svojím mierne rozprávkovým ladením zaujme všetkých, ktorí tento žáner obľubujú. Anotácia:


Anotácia

Parou stelie vánok krajinu zvanú Parstelvan, v ktorej sa snúbi láska i moc. Tá vyhnala Branara z rodného kráľovstva a zaviala ho do Podhoria, kde si padnú s Darnáliou do oka. Branara však ťaží na srdci tajomstvo. Aby očistil seba a zmyl hanbu z rodného mena, musí objaviť stratenú Darnovskú pečať. Tá spolu s mapou z Podnobrežia udržiava mier v krajine a pomáha kráľovnej vládnuť rozumne a spravodlivo. No v boji proti intrigám a moci si nepomôže sám. Branarovo srdce, dávno sľúbené Darnálii, zahorí láskou k lesnej víle. Aby Darnália preukázala pravosť svojich citov, podstúpi cestu za záhadnými bojovníkmi na dne jazera, kde ju môže postretnúť ostrie meča i šíp lásky. Poetický príbeh o sile lásky, ktorá obstojí nielen v boji s mečmi, ale aj v súboji sŕdc. Lyrická fantasy z pera slovenskej autorky je vyznaním, ktoré si potrebujete prečítať.


Ukážka z knihy Parstelvan

„Alebo si ich počul?“
„Čo?“
Víly sa dá počuť?
„Počul si karieltu?“ Augustovi sa napätím zachvel hlas.
„Čo či som počul?“
„Karieltu – slávnostnú pieseň víl. Hovorí sa, že vtedy zunia listy, cinká ihličie, brnia skaly a vietor sa vtedy len lenivo prevaľuje. Vraj vtedy v duši cítiš takú radosť, že musíš tancovať. Aj keby si nechcel, ale niečo ťa strašne núti. Uchvacuje! Musíš tancovať. Aj keď si to v živote ani neskúšal a si úplné drevo.“
„A ak nie? Ak to ustojíš?“ vyzvedal Branar.
„Tak máš v sebe obrovskú, to ti hovorím, obrovskú silu. Ale aj tá sa jedného dňa zlomí. Alebo presnejšie: teba to zlomí, lebo na karieltu lesných víl jednoducho musíš tancovať. Tvoje srdce, tvoj rozum ani tvoje telo by ti neodpustili, ak by si to nespravil. Potom by si, naopak, umrel od žiaľu, že si netancoval – a nenechal sa zvábiť vílou.“ August záhadne prižmúril oči. „Alebo by ti počarila.“


Názov knihy: Parstelvan – Pečať
Žáner: fantasy
Autorka: Silvia Zeumerová
Vydavateľstvo: Lindeni
Rok vydania: 2018
Väzba: tvrdá s prebalom
Počet strán: 320
ISBN: 978–80–566–0747–3


O autorke:

Silvia Zeumerová sa narodila v júli. Miluje kávu, tanec a zdvorilosť, rada háčkuje a recituje. Študovala herectvo a réžiu. Neštudovala písanie a tanec, ktorým venuje každú voľnú chvíľu. Knižne debutovala poviedkami v rôznych zborníkoch. Parstelvan – Pečať je jej románový debut. Vyrástla v Banskej Bystrici, s manželom a deťmi žije v Nitre.

Viac o knihe sa dozviete na jeho facebookovskej stránke Parstelvanu.


Trailer na knihu Parstelvan


10. januára 2019
Fandom SK - PR