Pozvánka: Mariana Čengel Solčanská bude besedovať o svojej knihe Zakliata jaskyňa

Zakliata jaskyna
Zakliata-jaskyna-pozvanka

Vydavateľstvo Ikar pozýva fanúšikov na besedu k novej knihe scenáristky režisérky a spisovateľky Mariany Čengel Solčanskej s názvom Zakliata jaskyňa a autogramiádu autorky a hercov z rovnomenného filmu. Všetci zúčastnení budú k dispozícii aj na individuálne rozhovory. Beseda sa bude konať 26. mája v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave.

Spoločne s uvedením knihy čaká návštevníkov aj autogramiáda autorky a hercov z rovnomenného filmu Martiny Zábranskej, Petry Dubayovej a Tomáša Palondera. Knihu do života uvedie Ľubica Čekovská. Večerom sprevádza Dado Nagy.

Rovnomenný film Zakliata jaskyňa nájdete v kinách od 2. júna 2022.


Anotácia knihy

V ďalekom kráľovstve žil soliar Buchvald, ktorý mal dve dcéry Adu a Lenu. Aj keď nemali veľa peňazí, nič im v živote nechýbalo. Raz dievčatá objavili v jaskyni, kde ich otec ťažko pracoval, okrem kryštálov soli i vzácne kamene. Obe však dobre vedeli, čo hovorí dávna legenda a aký trest postihne každého, kto si dovolí odniesť drahocenné rubíny z útrob podzemia. Lene však neschádzal drahokam z mysle a zatúžila ho mať… V noci sa preto odhodlá vydať sa na cestu, ktorá navždy zmení jej život.

Nečakaná smrť múdreho a spravodlivého kráľa Kornela zmenila pomery i na kráľovskom dvore. Keďže kráľ nestihol určiť, či trón zdedí princ Cyril alebo Zach, úlohy zvoliť nového vladára sa blahosklonne zhostila ich macocha Berta. V duchu však už snovala plány, ako sa zmocní kráľovskej koruny a bude kruto vládnuť. Keď sa Berta dozvedela, že v kráľovskom lese zazreli vlka, ktorý je znamením dávnej kliatby, prikázala princom uloviť ho. Ten, kto jej prinesie jeho kožuch, sa stane kráľom! No honba za mocou nebude taká jednoduchá, ako si princovia či Berta predstavovali…

Knihu Zakliata jaskyňa si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 15 % (zľava platí do 26. 5. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Zakliata jaskyňa
Autorka: Mariana Čengel Solčanská
Vydavateľstvo: Stonožka
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Počet strán: 192
Väzba: pevná
ISBN: 9788055184302


O autorke

Mariana Čengel Solčanská vyštudovala kulturológiu a politológiu na Filozofickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre aj réžiu hraného filmu na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Absolvovala postgraduálne štúdium – rigorózne konanie a obhájila dizertačnú prácu v odbore masmédií. Nakrútila šesť celovečerných hraných filmov, z ktorých posledné dva, politické drámy Únos a Sviňa, zásadným spôsobom ovplyvnili spoločenské a politické dianie v krajine. Je autorkou siedmich scenárov k doposiaľ realizovaným celovečerným hraným filmom a piatich románov, ktoré vychádzajú od roku 2010 vo vydavateľstve Ikar. Pre denník SME píše pravidelné komentáre. Je vydatá a má dcéru Ester.



19. mája 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií