POZVÁNKA: KRST A AUTOGRAMIÁDA

Juraj Červenák - Černokněžník: Válka s běsy

Juraj Červenák
Válka s běsy

Pri príležitosti uvedenia dlho očakávanej zbierky poviedok Černokněžník: Války s běsy pripravujeme KRST a AUTOGRAMIÁDU</font color=„blue“> s u nás stále populárnejším a populárnejším autorom Jurajom ČERVENÁKOM</font color=„blue“> v košickom BRLOH-u.

Juraj Červenák (1974) – spisovateľ, recenzent, redaktor viacerých časopisov, ilustrátor a nadšený filmový maniak si získal čitateľov nielen množstvom úspešných poviedok, či románov z conanovského prostredia, ale momentálne láme rebríčky predajnosti aj trilógiou Černokňažník. Nadviazal ňou na svoj poviedkový cyklus o Čiernom Roganovi a hneď prvá časť, ktorá nesie názov Vládca vlkov mu priniesla víťazstvo v súťaži O najlepšiu fantasy. Epos Černokňažník, v ktorom na pozadí skutočných historických udalostí ožíva svet slovanských hrdinov, kniežat a čarodejov, ale i tajomných rituálov, krutých bojov, kúziel a zrady bol tiež zlomovým aj v jeho spisovateľskej kariére. Stal sa rešpektovaným autorom žánru nielen medzi skupinou fanúšikov fantasy, ale podarilo sa mu získať sympatie aj medzi bežným čitateľským publikom. O tom, že čitateľský hlad bol skutočne veľký, svedčí aj fakt, že prvý náklad jeho kníh sa takmer okamžite rozpredal a v súčasnosti sa nachádza na pultoch kníhkupectiev už jeho druhé vydanie.

V najbližších dňoch mu vychádza v českom vydavateľstve Wales ďalšia kniha, tento krát zbierka poviedok s názvom Černokněžník: Válka s běsy. Hlavné postavy – Rogan a Goryvlad – tu putujú kniežatstvami, ktoré sa neskôr zjednotili do Veľkomoravskej ríše, a bojujú s besmi, prízrakmi i Belbohovými uctievačmi. Zbierka bude obsahovať staršie poviedky takmer všetky vo výrazne upravenej podobe i celkom nové kúsky ako napr. Noc šeliem či Žriedlo skazy.

Pri príležitosti vydania tejto nesmierne očakávanej zbierky by sme Vás radi pozvali na jej slávnostný krst spojený s autogramiádou, ktorý sa uskutoční už čoskoro v košickej pobočke kníhkupectva BRLOH, Hlavna 40. Kto bude krstným otcom, čím sa bude krstiť, rovnako aj presný dátum a čas sa dozviete ďalším sledovaním týchto stránok :- )


14. marca 2006
Brloh