Pozvánka: Jana Plauchová predstaví román Druhá planéta

Druhá planéta - obálka
Jana Plauchová s teleskopom

Pozývame vás na stretnutie so slovenskou spisovateľskou Janou Plauchovou, ktorá 17. marca 2019 o 16:30 v Hvezdárni a Planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom v rámci programu Dňa planetárií predstaví svoju novú knihu Druhá planéta.


O tejto knihe sme prednedávnom hovorili v súvislosti s tým, že jej vydanie môžete podporiť aj vy. Kniha Druhá planéta približuje reálne prostredie kozmického výskumu. Hoci Venuša podáva dôkazy, že ide o najtajomnejšie a najfascinujúcejšie teleso, hŕstka nadšených vedcov sa tiesni na polorozpadnutej vesmírnej stanici a stále zápasí s nedostatkom peňazí a záujmu. Až kým sa mladému astronautovi nepodarí dokázať, že Venuša si zaslúži viac pozornosti ako celý zvyšok slnečnej sústavy dohromady… S výnimkou jedinej planéty: Zeme.

Súčasťou predstavenia knihy bude aj polhodinová prednáška Jany Plauchovej o tajomstvách Venuše. V skutočnosti by vám autorka o Venuši, ale aj o všetkých jej súpútnikoch na oblohe, vedela rozprávať dlhé hodiny. Pracuje totiž vo hvezdárni, vesmír a kozmonautika sú jej život. Preto sa s ňou môžete v planetáriu stretnúť už skôr: o 14:45 na jej prednáške o ženách v kozme.

Krst knihy Druhá planéta prebehne na festivale SlavCon 2019.

Tešíme sa na vás!

Knihu Druhá planéta si môžete objednať napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Súvisiaci link

Podporte knihu – Jana Plauchová: Druhá planéta


15. marca 2019
Fandom SK