Pozvánka: Comic-Con Junior v Brne

CCJ_Brno_banner

Prvý ročník festivalu popkultúry Comic-Con Junior prebehne v termíne 22. a 23. októbra 2022 na Výstavisku v Brne. Festival prinesie obľúbené témy filmov a seriálov, počítačových aj doskových hier, komiksov a literatúry, predovšetkým v žánri sci-fi a fantasy. Tentoraz sa ale, ako napovedá názov, zameria predovšetkým na deti a mládež. Samozrejme nezabudne ani na rodičov alebo dospelých fanúšikov.


Na čo sa tešiť?

Po Prahe sa vlastného svetovo presláveného festivalu popkultúry Comic-Conu dočká aj Brno. Organizátori sľubujú, že Comic-Conom Junior potešia ešte širšie publikum fanúšikov. Na nich čaká všetko, čo veľmi dobre poznajú z Comic-Conu Prague, navyše s poriadnou dávkou interaktívnej zábavy pre deti a mládež. „Zahraničných i domácich hercov a herečky opäť doplnia filmoví tvorcovia, komiksoví autori, cosplayeri a spisovatelia. K nim ešte pridáme napríklad youtuberov. Celkovo sme chceli, aby Comic-Con Junior bol miestom, kde bude možné na vlastnej koži aktívne si vyskúšať a zažiť viac vecí, zahrať sa, niečo nové sa naučiť. Viac tiež zapojíme pohybové aktivity,“ uvádza Pavel Renčín, marketingový riaditeľ Active Radio, ktorej produkčná divízia NoLimits akciu spoluorganizuje. Programový riaditeľ festivalu Václav Pravda dopĺňa: „Výrazne rozšírime počet a pestrosť súťaží, workshopov a zábavných atrakcií, vrátane vonkajších. Obrovské priestory pavilónu E brnenského Výstaviska skrátka umožnia ešte viac hravosti.“

Na svoje si prídu aj milovníci kostýmov, pre cosplayerov bude pripravený bohatý program s vlastným pódiom. Za návštevu bude určite stáť aj obrovská videoherňa a doskoherňa. Bohatý fanúšikovský program pripravuje komunita známa z ďalších českých conov. Programové línie sa budú venovať fenoménom ako manga, anime a japonská kultúra, Star Wars, Stargate, Pán času a ďalšie sci-fi; Harry Potter, Pán prsteňov a ďalšie fantasy. Ďalej sa návštevníci môžu tešiť na programy o videohrách, komiksových svetoch nielen Marvelu a DC, o literárnych svetoch, populárnej vede a technike. V uličke Artist Alley budú prezentovať aj predávať svoje diela tvorcovia a umelci z rôznych krajín. Na mieste si bude možné zakúpiť aj merch spojený s populárnymi franšízami.


Ideálny darček za vysvedčenie

Od 1. do 21. júna bude možné kúpiť vstupenky za zvýhodnené ceny na Oficiálnym predajcom vstupeniek je spoločnosť Ticketstream.


Novinky a aktuality o akcii môžete sledovať na webe conu a sociálnych sieťach, kam budú postupne pridávané nové podrobnejšie informácie:

stránka conu Comic-Con Junior,

na facebookovskej stránke Comic-Con Junior,

aj na instagramovej stránke Comic-Con Junior.


Zdroj a foto: Active Radio a.s, spoluorganizátor Comic-Conu Junior


3. júna 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií