Poviedka 2004

Slávnostné zahájenie 8. ročníka literárnej súťaže Poviedka 2004 sa uskutoční v pondelok 1. decembra o 19.00 v divadle STOKA na Pribinovej ulici 1 v Bratislave. Informoval o tom včera vyhlasovateľ súťaže Koloman Kertész Bagala. Moderátorom večera je Jozef Dado Nagy a hudobnými hosťami Michal Kaščák a Eva Matiášovská. Vyhlasovateľ literárnej súťaže pripravil vraj na záver podujatia VEĽKOLEPÉ PREKVAPENIE pre slovenských spisovateľov, takže treba prísť. A po minuloročnom úspechu Joža Girovského sú určite dvere otvorené aj ďalším kvalitným slovenským autorom fantastiky.

Vyhlasovateľom a garantom literárnej súťaže POVIEDKA je Koloman Kertész Bagala. Predsedom poroty ôsmeho ročníka je Oliver Bakoš, členmi poroty sú: Silvester Lavrík, Monika Kompaníková, Laco Kerata, Zora Jaurová a Márius Kopcsay.

Hlavným sponzorom ôsmeho ročníka je spoločnosť TIPOS, mediálnymi partnermi sú: denník SME a Rádio Devín. Súťaž podporujú: www.inZine.sk , televízia TVA, časopisy Domino-fórum, Vlna, 3/4 revue, RAK, Romboid, Fantázia, Slovenský rozhlas, Markízatext a interiérové štúdio BRIK.

Súťaž je verejná, anonymná a neviaže sa na nijaké spisovateľské, spoločenské či politické organizácie. Zúčastniť sa jej môže autor s poviedkou napísanou v slovenskom jazyku v rozsahu maximálne 15 strán. Nepodpísaný príspevok sa zasiela v 3 kópiách. Autor svoje meno, adresu a telefónne číslo napíše na tlačivo prihlášky a priloží v zalepenej obálke k súťažnému príspevku. Prihlášku si môže účastník vytlačiť z internetovej stránky www.poviedka.sk alebo požiadať telefonicky na čísle 0903–882–000 a bude mu zaslaná poštou.

Do ôsmeho ročníka literárnej súťaže sa prijímajú iba príspevky zaslané najneskôr do 1. februára 2004 (rozhoduje dátum na pečiatke). V divadle Stoka bude 1. apríla 2004 slávnostné vyhlásenie výsledkov, ktoré je verejné. Ocenené práce budú publikované v zborníku. Odovzdávanie cien a slávnosť knihy Poviedka 2004 sa uskutoční v divadle Stoka 21. mája 2004.

www.poviedka.sk poviedka@poviedka.sk


26. novembra 2003
Fandom SK - PR