Pomôžte slovenskej fantastike, aby bola svetová

Artis Omnis slovenska fantastika svetova

Poznáte Marvelovky, Zaklínača či Harryho Pottera? Všetko sú to skvelé knihy či komiksy. No málokto vie, že podobne kvalitné príbehy vznikajú aj na Slovensku.

Vydavateľstvo Artis Omnis sa už viac ako 15 rokov venujem ich vydávaniu. Teraz dali dokopy štyroch skvelých autorov, ktorí napísali vynikajúce príbehy z rozličných fantasy štýlov. Podporte ich tvorbu a dokážte všetkým, že aj slovenská fantastika môže byť svetová. Vaša podpora bude použitá na úhradu časti nákladov na tlač jednotlivých kníh a ich propagáciu.

Viac o projekte a aj o tom, ako ho môžete podporiť a aké odmeny za to môžete získať, sa dozviete na stránke projektu Aj slovenská fantastika môže byť svetová!.


V rámci tohto projektu chce Artis Omnis vydať štyri knihy a spropagovať štyroch mladých, talentovaných autorov, tvorcov pútavých príbehov:

Lívia Hlavačková: Sama za seba (GWIND II)

Lívia Hlavačková (1983) vyštudovala medicínu a pracuje v klinickom výskume nových liekov. Venuje sa aj popularizácii rôznych medicínskych tém. Jej poviedky sú súčasťou mnohých zbierok. Samostatnou knihou debutovala vo vydavateľstve Ikar v roku 2013.

V pokračovaní YA fantasy série Gwind, ktoré pripravujeme na jeseň, budete s napätím sledovať, ako sa vyvíja osud študentky Anny, ktorá sa za záhadných okolností ocitla v magickom svete a musí riešiť problémy, o ktorých sa jej dovtedy ani nesnívalo. Nebude núdza o ďalšie dramatické zvraty a dozviete sa, aké rozhodnutia bude musieť učiniť tentoraz. Dovtedy si stihnete prečítať prvú časť – kto ste ešte nestihli.


Martin Benkovič: Ajriš

Martin Benkovič (1982) pracuje v IT korporáte. Písaniu sa venuje od roku 2011 a v súčasnosti patrí k novým hviezdam slovenskej popkultúry. Vďačí za to najmä úspechom v poviedkovej súťaži Martinus Cena Fantázie, kde opakovane zaujal porotu aj hlasujúcu verejnosť, až napokon v roku 2020 získal v tejto najprestížnejšej poviedkovej súťaži Hlavnú cenu, ako aj Cenu poroty.

Keď do krčmy U bielej Lujzy vojdú traja chlapi v oblekoch, nik zo zúčastnených netuší, že ten večer nadobro zmení ich životy. Ajrišovou úlohou je dohliadať na poriadok a bezpečie štamgastov, a to aj urobí. Strhne tým lavínu udalostí, ktoré zatrasú ulicami Bratislavy, ošľahnú ich ničivou silou mágie a pokropia krvou nevinných. Namočí sa do diabolského plánu s nejasným cieľom, poštve proti sebe vplyvného mága a získa nečakaného spojenca. Okolnosti prinútia Ajriša siahnuť na dno svojich schopností, otvoriť zdanlivo zahojené a zabudnuté rany, čeliť minulosti, ale aj novej realite.


Martin Hatala: Hliadky! Hliadky!

Martin Hatala (1988) pracuje ako grafik a ilustrátor. Môžete ho poznať ako komika Silných rečí, v roku 2016 založil vlastnú komediálnu šou Comedy Dungeon, v ktorej sa sústredí na humor pre fantasy a sci-fi komunitu, ktorá je mu blízka.

Známy stand-up komik a autor knihy Whiskey, krv a striebro sa tentoraz zameral na ostrých chlapcov v zelených tričkách. Ponúka satirický pohľad na život na Slovensku, Bratislave a našu aktuálnu situáciu v podobe dobrodružno-fantastického príbehu. Prostredníctvom absurdného a situačného humoru upozorňuje na problémy extrémneho nacionalizmu, bludárstva a nedostatku kritického myslenia.


Ján Gálik: Odvrhnutí

Ján Gálik (1976) je vyštudovaný učiteľ a tomuto povolaniu ostáva verný už takmer dvadsať rokov. Ako autor získal viaceré ocenenia v rôznych žánrových súťažiach. Jeho poviedky sú súčasťou viacerých knižných publikácií. Odvrhnutí sú jeho debutom, v ktorom stoja proti sebe bývalí spojenci, nepriatelia bojujú bok po boku a ľudskosť, ktorá je zámienkou pre tie najodpornejšie skutky, musí znovu nájsť svoju pravú tvár.

Zomrieť, alebo vzdať sa mágie. Tak znie hrozba, ktorej sa musia podrobiť čarodeji v krajine za Štítmi. Mágia je choroba, od ktorej nás bohovia zachránili, hlása mečom nemilosrdná armáda ľudí a pod rúškom nápravy mučí, zabíja a zmocňuje sa bohatstva. Čarodeji sú bezradní, magickú moc nedokážu použiť na svoju obranu. V strede bojov sa ocitá aj dvojica cudzincov − tajomný Randor a chladnokrvný rytier Morenheim. Jeden je na ceste neúprosnej pomsty, druhý bojuje v mene záhadnej zlatej pani. A zatiaľ čo sa presekávajú neutíchajúcim prúdom nepriateľov, mágia sa preberá zo spánku, stromy ožívajú a mŕtvych konečne niekto počúva. Podarí sa im naplniť veštbu starej Čajky?


Viac o projekte a aj o tom, ako ho môžete podporiť a aké odmeny za to môžete získať, sa dozviete na stránke projektu Aj slovenská fantastika môže byť svetová!.


22. septembra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií