Podporte Slovensko Fantastické

Hviezdami nabité poviedky a audiokniha

Štyri druhy umenia v pokračovaní multižánrového projektu Prešporského divadla. Ponorte sa do príbehov, ktoré zasiahnu vaše zmysly jedinečným spojením písaného slova, hereckého umenia, originálnej hudby a ilustrácií. Slovensko, bude to Fantastické!


Podporiť toto výnimočné multimediálne dielo môžete aj vy, stačí ak kliknete na tento link.

Vytvoriť na Slovensku takéto dielo pôsobí ako sci-fi, celý proces je horor, ale keď sa to podarí, je to jedna veľká fantázia! V Prešporskom divadle ich májú svojom konte už tri a rozhodne nekončia.

To najlepšie z fantastiky

Kniha obsahuje 22 originálnych slovenských poviedok, ktoré podnietia nielen fantáziu, ale zavedú do iných svetov, vydesia a donútia zamyslieť sa, či zapochybovať o realite, ako ju poznáme. Každý príbeh pochádza z pera iného autora. Úlohu editorky na seba tentoraz zobrala známa tvár z fantastickej komunity – Ivana Molnárová Dubcová.

Výsledkom je mix ostrieľaných autorov, ako Juraj Červenák, Alexandra Pavelková alebo Arpád Soltész, žánrových stálic na čele s Dominikou Madro či Katarínou Soykou, ale aj zatiaľ neznámych slovenských talentov. Navyše, zostavovatelia opäť prekročili slovenské hranice a prinášajú 2 bonusy od legendy českej fantastiky Jiřího Walkera Procházku a cenami ovenčenej Františky Vrbenskej.


Hlas umenia

Takýto výber autorov si zaslúži tých najlepších hercov. Nájdete medzi nimi Táňu Pauhofovú, Mira Nogu, Roba Rotha, Juditu Hansman, Iva Gogála, Borisa Farkaša, Zuzanu Porubjakovú, Mareka Majeského či Mariána Miezgu. A pre väčšinu z nich je vdýchnutie života knižným postavám oveľa viac než len práca.


Za zvukov hudby

Neodmysliteľnou súčasťou našich projektov je aj hudba, ktorá sa postará o atmosféru v audio poviedkach. Tentoraz sa na nej podieľali kapely Para a Korben Dallas, hudobníčka Andrea Bučko, speváčka Jana Gavačová, renomovaný huslista Stano Palúch, harfista Mišo Matejčík, známy aj zo svetového turné s Depeche Mode, svetoznáma flautistka Veronika Vitázková Simonsen, operná diva Linda Ballová, violistka Júlia Bolebruchová, bubeník Valér Tornád, kanadsko-americký basový ekvilibrista Hugo Doyon-Karout či sopranistka Katarína Kurucová, známa z Metropolitnej opery v New Yorku. Na svoje si teda príde naozaj každý.


Fantázia na plátne

Každá poviedka dostala vlastnú ilustrovanú bodku od známych slovenských maliarov. O obálku knihy i audioknihy sa postarala Zuzana Valková a jednotlivé príbehy ilustrovali mená, ako Katarína Vavrová, Peter Horniak MABE, Tina Gállová, Martin Augustín a mnohí ďalší.


Podporiť toto výnimočné multimediálne dielo môžete aj vy, stačí ak kliknete na tento link.


25. októbra 2023
Fandom SK - PR
Zdroj informácií