Ohnivé pero Q2 2009: Papieriky

Prvý papierik s odkazom

Čaf sused. Som ten vozíčkar, čo býva oproti tebe. Požičal som si na pár dní tvoje telo. Asi si z toho zmätený, ale nejde o nič zložité. Trochu mágie a trochu amatérskej chirurgie. Aby si sa nenudil, nechal som ti oko a pustil telku. K oku som prirobil aj také chápadielko, ktorým si môžeš prepínať kanály. Veľmi sa ale nemykaj, aby si neprevrhol misku. Občas sa celý do nej ponor. Poplávaj si vo výživnom roztoku, aby si nevyschol. Tvoja duša je v zaváraninovej fľaši vedľa misky. Svoju dočasnú schránku máš s ňou prepojenú iba takými vláknami, ale tie nemôžeš vidieť. Chápeš, ezoterika. Sorry, že som ťa odbavil len tak skromne, ale nemám veľa času. Moje telo je v mojom byte bez duše a o pár dní sa začne rozkladať. Neboj, vybavím si zopár vecí a všetko bude ako predtým. Vlastne sa pre teba veľa toho nezmení, veď po tej tragickej smrti tvojich rodičov tu celé dni aj tak iba vysedávaš pred telkou. Už rok si poriadne nevytiahol päty z domu a ani ťa nik nenavštívil. Vlastne, ja som ťa navštevoval počas mojich mimotelových tréningov. Ale o tom asi nevieš. Vlastne sorry, že som ťa videl pri tých veciach čo by si asi nechcel, aby som videl. Ale netráp sa, nie je to nič úchylné, všetci chlapi to občas robia. Aj keď… no nič. Pekne pozeraj telku, ja som o pár dní späť. Pa. Tvoj sused Eugen.

Druhý papierik s odkazom

Ahoj bráško. Tak som sa tu zastavila. Mrzí ma, že keď sa mi konečne podarilo dostať sa do nášho mestečka, nie si doma. Je to už rok po pohrebe. Viem že je to dlho, ale som stále v jednom kole. Chápeš. Aj teraz som tu iba s Nelou, kvôli výstave. Keď už toho psiska toľko živím, nech z toho aspoň niečo mám. Bráško, som rada že si nevymenil zámok. S ničím som ti tu nehýbala, len som si odskočila na wécko. Ale Nela zatiaľ niečo zhltla zo stolíka v obývačke. Dúfam že jej z toho nebude zle, lebo to čo si mal v zaváraninovom pohári vedľa, bolo teda asi riadne staré. Spláchla som to do záchodu, nech to tu nesmrdí. Keď Nela chlípala z misky, zaprskala ti nejaký popísaný papierik. Dúfam že nič dôležité, lebo je to načisto zničené. Prepáč mi to. Neviem kedy prídeš domov. Fakt ma mrzí, že sme sa nestretli. Tak niekedy dovidenia. S pozdravom tvoja sestrička Betka.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý týždeň jedna.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž potrvá, kým budú prichádzať príspevky.
  • Existujú čiastkové uzávierky, ktoré budú oznámené s dostatočným predstihom. Ku dňu čiastkovej uzávierky sa uskutoční vyhodnotenie poviedok, ktoré boli publikované medzi dvoma čiastkovými uzávierkami.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov, názor redakcie a hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.

20. apríla 2009
Marián Šteflík