Opica stále žije

Áno, so sklzom a veru poriadnym… hlásia sa organizátori súťaže, na ktorú ste už možno zabudli… Čo už, čas opičí sa po našom neopičí a niekedy plynie svojim tempom.

V každom prípade, do druhého ročníka amatérskej súťaže sci-fi autorov Opica prišlo v stanovenom termíne za stanovených podmienok sedem poviedok. Tak, ako v minulom ročníku, mali sme aj zahraničnú účasť. Jedna poviedka prišla z Českej republiky a získala pomerne dobré bodové hodnotenie. Dve ďalšie práce boli poslané len v elektronickej podobe, v dôsledku čoho sa k porotcom nedostali včas a boli administrátormi súťaže presunuté do ďalšieho ročníka.

Súťažné práce čítalo a bodovacím systémom hodnotilo deväť porotcov.

Výsledky: prvé miesto: Kristian Petrík, Niečo je v okne. druhé miesto: Pavel Skalický, Pilulky se vzpomínkami. tretie miesto: Ján Jakubec, Začarovaný kruh.

Súťaže sa ďalej zúčastnili autori s poviedkami: Erik Erden, Tvorivá kríza, Peter Kelemen, Sebadeštrukčná hodnota, Peter Kollárik, Časť1 – koniec, Peter Kopa, Dokonalý systém.

Bratislavský sci-fi klub Planéta Opíc vyhlasuje tretí ročník amatérskej súťaže autorov fantastickej literatúry. Zúčastniť sa môžu tvorcovia, ktorí doposiaľ nepublikovali – knižne ani v žiadnom periodiku. Súťaž je tematicky obmedzená na oblasť literárnej fantastiky, administrátori nemilosrdne vyradia každý príspevok bez fantastického ozvláštnenia. Rozsah posielanej práce je ľubovoľný.

Príspevky s vašim menom (ak chcete, môžete pripísať i pseudonym pod ktorým by mala poviedka vyjsť) zasielajte v elektronickej podobe na adresu: fujpocitac@pobox.sk. Do predmetu zasielanej správy nezabudnite vpísať heslo “opica”. Uzávierka súťaže je 31.12. 2005.

Poviedky najúspešnejších účastníkov budú publikované v občasníku klubu Planéta opíc, fanzine Oppo.


19. augusta 2005
Miloš Ferko