Ohnivé pero Q2 2013: Slabá chvíľka

Ohnivé pero

Korene spoločnosti Simsala Ltd. siahali pravdepodobne k izraelskému Mossadu, ale CIA ani MI6 si neboli isté. Oficiálne bola registrovaná na Cypre a všeobecne známe boli len jej obchodné aktivity. Firma, ktorá sa zaoberala vývojom pokročilých technológií, otvorila svoje Oko času v Mekke.

V starej štvrti Džarham, v tieni Abrádž al-Bajt, bol jeden zo zaprášených vchodov označený nenápadným nápisom العين من الوقت. Na stene bol tiež cenník, v arabčine aj angličtine.

Stretnutie s M. Prvá minúta zdarma!

Ďalších desať minút len za 99 dolárov!

Pred vchodom stál zástup dlhý až po Džabal al-Nur. A nikomu nevadilo, že kým na prvú minútu s prorokom si spomenuli hneď, ako vykĺzli z futuristického kresla, ďalších desať minút sa malo vynoriť až o 10 dní.

„Je to kvôli vašej bezpečnosti,“ ukláňal sa im operátor Oka času a dôstojnou bradou takmer zametal prach. „Mozog sa musí spamätať zo skoku časom.“

Záujemcovia o stretnutie s M. tiež len pokyvkávali bradami a s rozžiarenými očami rozprávali zástupu pred dverami, aké je to úžasné a ako ich život naplnil svoj zmysel.

V minulosti boli desať minút, ale pobyt v kresle trval sekundy. Po otvorení ďalších kancelárii po celej Mekke nazrelo za desať dní do minulosti 17 miliónov veriacich.

Po desiatich dňoch mali noviny po celom svete novú tému, ktorá prebila aj záhadné vybielenie Baracka Obamu, croissantový mor vo Francúzsku či prebytkový rozpočet Slovenska.

CNN: Záhadné samovraždy v Arábii!

BBC: Nová epidémia? 17 miliónov mŕtvych na Blízkom východe.

Nový čas: Mimozemšťania v Teheráne?

S firmou Simsala si úmrtia spočiatku nespojoval nik. Napokon, jediný záchytný bod boli posledné slová istého Ahmada bin Umara.

„Nalož mi ešte z tej pečenej krkovičky, Ali, inak tú knihy nikdy nedopíšem!“

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý týždeň jedna až dve.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž potrvá, kým budú prichádzať príspevky.
  • Existujú čiastkové uzávierky, ktoré budú oznámené s dostatočným predstihom. Ku dňu čiastkovej uzávierky sa uskutoční vyhodnotenie poviedok, ktoré boli publikované medzi dvoma čiastkovými uzávierkami.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov, názor redakcie a hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.

28. októbra 2013
Alexander Rybak