Ohnivé pero Q2 2015: Diskotéka

Ohnivé pero

Zobudil ju budík. Už len desať hodín a v jej živote nastane gigantická zmena. V žalúdku motýle práve odštartovali závod. Luciine kroky viedli k zrkadlu.

„Sakra! No nie je dobré!“ nahlas okomentovala svoje druhé ja.

Naprázdno prehltla a vykročila ku skrini. Rozcapila ju a vošla do nej celá, ako do Narnie. Ružové šaty či čierne? S krátkymi, alebo dlhými rukávmi? Krátke pravdepodobne nezakryjú dieru v lakti. Keby si dávala pozor, Lucián by jej z lakťa neodhryzol. Ale už je neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Načo sa vzpierala, keď chcela pravý opak? Typicky ženské gesto. Nie, nechcem, a pritom lono kričí áno, daj ho tam. Ale dnes to napraví! Spokojne sa usmiala. Rozhodla sa pre zvodné sieťkované červené šaty s čiernych bolerom. Deväť hodín do akcie a ona nie je pripravená. Zachvátila ju panika. Nešikovne si navliekla šaty, potom pančuchy, pričom zavadila o veľkú hrču na pravom lýtku. Ako k nej prišla? Žeby nejaká nákaza? Možno reakcia na vakcínu. Ešte topánky! Schmatla tenisku a vyprášila ju. Pavúk na ňu nahnevane otvoril smrteľné oči, ale až keď dopadol tvrdo na dlážku. Druhou topánkou ho zasmečovala do koša a zaželala dobrú noc. Viac sa o pavúka nezaujímala.

„Rýchlo, už len sedem hodín. Zrkadlo!“

Čo s vypadanými vlasmi po úspešnom výbuchu elektrárne? To vyrieši parochňa! Napadol jej výrok reklamnej agentúry. Nasadila si parochňu, okuliare a hneď vyzerala ako inteligentný zombík. Bola roztomilá, ale ešte stále to nebolo ono. Vyleštila si okuliare, ale ako zistila, v nich problém nebol. Nos vrátila do pôvodnej polohy. Stále nič.

„Prsteň!“ zvolala.

Nastokla si ho na prstenník ľavej ruky, keďže o druhý prišla, keď ho strkala, kam nemala. Nerada si na tú udalosť spomínala. O deväťdesiatšesť minút zbehla päť poschodí dolu. Roztvorila dvere vyľudnenej diskosály. Z Universal Serial Bus kľúča pustila hudbu a diskotéka začala. Všetci boli na svojom mieste: Gabriel, Lucián, Anča… presne ako ich včera rozmiestnila.

„Si hviezda!“ vyslovila za nich, nato podišla k figuríne s menom Lucián a odhryzla mu lakeť.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý týždeň jedna až dve.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž trvá priebežne, kým prichádzajú príspevky.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) ktoré sú oznámené s dostatočným predstihom. Ku dňu čiastkovej uzávierky sa uskutoční vyhodnotenie poviedok, ktoré boli publikované medzi dvoma čiastkovými uzávierkami. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

21. septembra 2015
Ingrid Rudavská