Ohnivé pero Q1 2016: Human Dance

Ohnivé pero

Vložila lakťovú kosť do úponu zápästia. Pozrela sa von a uvidela bielu hviezdnu cestu. Biela ju vždy inšpirovala najmenej. Pridala postupne články ukazováka a pre zmenu po ňom začala skladať svoj stehenný sval. Siahla do zásuvky a vybrala radšej ten tenší zväzok. Na túto príležitosť sa jej nehodili žiadne veľké a široké nohy. Pomaly bola hotová, a tak začala v replikátore prezerať vhodné látky a vzory. Vybrala si nohavicový kostým, modrý ako medzihviezdny priestor, na ktorý sa nikdy nevedela vynadívať z okna korábu. Mal široké zvlnené rukávy a nariasený jemný volán okolo nôh. Už bola celkom naladená, až do špičiek prstov ju napĺňalo očakávanie, a tak vstúpila do prechodovej komory. Zatvorila oči, sústredila sa a vyplávala do otvoreného vesmíru. Snímacie zariadenie sa zaplo ihneď, ako začulo jej tep. Ladným pohybom zodvihla obe ruky a pohladila priestor pred sebou. Skákala, tvorila piruety a hviezdy sa vlnili a rozostupovali do svetielkujúcich obrazcov. Dvíhala nohy a balansovala nimi nad hlavou. Celkom sa vcítila do bielej snehovej peny a rukami vytvorila ružu. Keď skončila, vrátila sa síce unavená, ale spokojná, že vesmír skrásnel.

Nahrala záznam do blikálky, ešte raz sa pozrela na svoje predstavenie a vypustila ju jemným fúknutím z dlaní medzi hviezdy. Každý, kto sa v tomto systéme zastaví, aktivuje záznam a uvidí celú tú krásu. Navolila nový kurz a sadla si do kresla. Nohy začala rozoberať od členkov a radšej pripojila trup k udržiavaciemu prístroju. Zmorená povolila aj ostatné svaly a kosti zo svojho kovového skeletu, a tie sa len tak rozleteli po kajute. Už mala príliš málo síl na ich odkladanie do správnych poličiek. Foriem a vzoriek mala nepreberné množstvo. Pomaly zatvárala oči a ponárala sa do ďalšieho umelého sna. Predstavovala si, aký asi bude nový systém, do ktorého vkročí. Mohol by byť červeno-modrý, ten jej pripadal najkrajší a najvzácnejší. Oblečie si preň určite tie najrôznorodejšie časti tela a najfarebnejšie materiály. Snáď i malý šperk. Pre najcennejšie hviezdy treba stvoriť tú najväčšiu krásu.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až dve.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž trvá priebežne, kým prichádzajú príspevky.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

2. mája 2016
Dagmar Mehešová