Ohnivé pero - jeseň 2020: Vílí tanec

ohnive pero

Nebolo mu všetko jedno, keď sa zaroseným krovím zakrádal. Srdce sa mu chcelo vytĺcť z hrude ako staršieho brata prenasledoval.

„Ben!“ Zahľadel sa smerom k čistinke jagajúcej sa v mesačnom splne.

Tam okolo, ani supy, krúžili okolo chlapcovho brata, tri zvráskavené harpye. Ben to však nemohol vedieť. Nie. Jeho myseľ naplno zaplnila exotická krása tanečníc. Usmievali sa a vábili. Náručia milujúce, ani to matkine. Nežne ho volali po mene.

„Benjamin. Milý môj. Nože sa k nám pridaj.“ Počúval hlasy ľúbezné.

Prizerajúceho sa chlapca striaslo zo starecky chrapľavého hlasu bytostí. Urobil niekoľko váhavých krokov vpred. Srdce jeho začalo tĺcť v nový rytmus. Zhlboka sa nadýchol.

Musel potlačiť dávenie, keď čosi v nevábnej karafe odtiahli od bratových žiadostivých pier. Dúfajúc, že si ho nevšimnú, uvažoval ako bratovi pomôcť.

„Poď milý, zatancuj si s nami.“ Vábila Bena krásavica, po tom ako ho napojila tým najvábnejším, najsladším nápojom. Čistým a nevinným ako prvá láska. Ak im starší z bratov dovtedy neveril, tak teraz si už bol istý, že ho milujú.

„Poď si s nami zatancovať.“ Trilkovala rusovláska. „Poď. Len poď. Nože sa neostýchaj.“ Zapriadla ďalšia a gestami ho povolávala.

Nikdy sa tak šťastne necítil. Nikdy ho tak nemiloval nik. Uvažoval. Celou jeho bytosťou pulzoval rytmus piesne. Dosiaľ ju vnímal len ako šepot. Už sa na to nemohol pozerať. Na brata v náručí krásavíc.

Tak Benjamina viac nebolo. Kameň drviaci lebku jeho, zahnal chlapcovu zášť. Jeho žiarlivosť.

Chrčanie zomierajúceho čoskoro ustalo.

Tak len štebot krásavíc sa niesol tichým lesom. Chlapec zastonal, keď sa i tanečnice pobavili. Už mu všetko jedno nebolo.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až tri.
  • Pevne stanovená uzávierka súťaže nie je, príspevky do každého kola prijímame priebežne, kým sa kolo nenaplní.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie, ktoré sa uskutoční po predstavení poslednej poviedky daného kola súťaže.
  • Vyhlásenie a odmenenie víťazov sa uskutoční po ukončení hlasovania a vyhodnotenia daného kola, teda 2-krát ročne.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

21. septembra 2020
Dot Surly